Μύλος των Ξωτικών μόνο εμβολιασμένοι επισκέπτες και εργαζόμενοι

Μπορεί ο φετινός «Μύλος των Ξωτικών» να περιμένει την τυπική επικύρωση για την λειτουργία του, από την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων, όμως η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων με την εισήγησή της, έδωσε στην ουσία το «πράσινο φως» για την λειτουργία των Χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων ανά την χώρα, την περίοδο των γιορτών, με όρους και προϋποθέσεις.

Η επιτροπή των ειδικών έθεσε στην κυβέρνηση πέντε (5) νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων το πιστοποιητικό νόσησης να εκδίδεται μόνο με μοριακό τεστ (PCR) και όχι rapid test, να μην έχει διάρκεια 6 μηνών, αλλά σημαντικά λιγότερο χρόνο και βέβαια να υπάρξει νέα σύσταση για μάσκα παντού.

Όσον αφορά για τα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, όπως είναι ο «Μύλος των Ξωτικών», οι ειδικοί προτείνουν να έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο οι εμβολιασμένοι και να ισχύει το ίδιο και για τους εργαζόμενους σε αυτά. Να εργάζονται δηλαδή μόνο οι εμβολιασμένοι και να υπάρξει νέα σύσταση για μάσκα παντού. Τα παραπάνω μένει να επιβεβαιωθούν και να φανεί τελικά ποια από τα παραπάνω μέτρα θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Άρα δεν τίθεται πλέον θέμα διεξαγωγής ή μη του «Μύλου των Ξωτικών», από την στιγμή που οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται την πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων και εορταστικών εκδηλώσεων, οπότε μάλλον στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο μάλλον με τυπική διαδικασία θα μοιάζει η συνεδρίαση, αφού η λειτουργία του θα πρέπει να θεωρείται και με την «βούλα» των ειδικών οριστική!