Μυημένοι από μικροί στο ποδήλατο οι μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων

 

Το Δημαρχείο Τρικάλων επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητέςτης Β’ Τάξη του 10ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων. Όμως αυτή η επίσκεψη δεν ήταν και η πλέον συνηθισμένη, αφού προσέγγισαν το Δημαρχείο με τα ποδήλατα τους, ξεκινώντας από το προαύλιο του σχολείου τους που βρίσκεται στην Μπάρα και διασχίζοντας τους ποδηλατόδρομους της πόλης, συνοδευόμενα από τον δάσκαλο τους κ. Ραπτοτάσιο, αλλά και κάποιους από τους γονείς.

Οι μικροί μαθητές στα πλαίσια του μαθήματος της περιβαλλοντικής αγωγής, διδάχθηκαν για το ποδήλατο και παρουσίασαν τις πρωτότυπες και ευφάνταστες εργασίες τους στον Πρόεδρο του eTrikala Γιάννη Κωτούλα, που τους υποδέχθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου απουσίαζε στην Αθήνα.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων του Δήμου, υπογραμμίστηκαν όλα εκείνα τα οφέλη που προκύπτουν για τον ανθρώπινο οργανισμό από την χρήση του ποδηλάτου και της άσκησης γενικότερα, όπως επίσης εστιάστηκαν παράμετροι, όπως το να είναι απαραίτητο να τηρεί κάποιος τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ, όπως επίσης με το να κυκλοφορεί κανείς με το ποδήλατο συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και των καυσαερίων και φυσικά τονίστηκε η προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι ποδηλάτες όταν κυκλοφορούν στην πόλη.