Αυτό το πιάτο προσφέρεται και ως ορεκτικό! Μια συνταγή στην οποία πρωτοστατούν τα μύδια-για λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μύδια φρέσκα
1 ½ κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι