Μπάμπης Τσιρογιάννης: Άδικος ο αποκλεισμός των δικηγόρων από την κρατική αποζημίωση

Την δική του θέση και άποψη για τον αποκλεισμό του δικηγορικού κλάδου από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, με το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ λόγω του κορονοϊού, δίνει ο έγκριτος νομικός της πόλης και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές Μπάμπης Τσιρογιάννης.

«Θεώρησα ως ελάχιστη υποχρέωσή μου να απευθύνω αυτή τη διαμαρτυρία για την κατάφωρη αδικία του αποκλεισμού των δικηγόρων – συλλειτουργών της δικαιοσύνης από την αποζημίωση λόγω αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, δηλαδή το βοήθημα των 800 ευρώ, που θα αποτελούσε ανάσα για σχεδόν όλους του δικηγόρους αυτή τη δύσκολη ώρα.

Όλοι οι συνάδελφοι δίνουν αγώνα στα δικαστήρια με πενιχρά εισοδήματα, για να υπάρχει κράτος δικαίου στη χώρα μας. Στον άγνωστο πόλεμο κατά του κορονοϊού συμμετέχουμε όλοι τόσο με ατομική όσο με συλλογική ευθύνη.

Ενώ όλοι συμφωνούν ότι ο κλάδος μας πλήττεται από την αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων που είναι ο φυσικός μας χώρος, από την άλλη εντελώς αντιφατικά μας εξαιρούν από το βοήθημα, ενώ είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να εργαστούμε υποχρεωτικά, λόγω της κατάστασης.

Δυστυχώς είναι ολοφάνερο ότι, παρά τα αντιθέτως δηλούμενα, δεν μας αντιμετωπίζουν ως συλλειτουργούς στην απονομή της δικαιοσύνης και δεν μας αναγνωρίζουν ως ισότιμους συνομιλητές σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Μέχρι χθες όλοι βλέπαμε και ακούγαμε κατά δήλωση των κυβερνώντων στα ΜΜΕ ότι δικαιούμαστε και συμπεριλαμβανόμαστε στους δικαιούχους της αποζημίωσης και ξαφνικά μας απέκλεισαν χωρίς καμία εξήγηση.

Από Δευτέρα 30/3 (είναι βέβαιο ότι) θα παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε, και φυσικά και η αναγκαστική διακοπή της δουλειάς μας. Ενδιαφέρει τους κυβερνώντες τι θα απογίνουμε εμείς σαν κλάδος ή θα μείνουμε μόνον στις υποδείξεις καθίστε σπίτι;

Καθόμαστε στο σπίτι, αλλά με τι;

Και δεν είναι μόνον αυτά, στο τέλος Ιουνίου θα κληθούμε όλοι να πληρώσουμε το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ και τη συνεισφορά στο δικηγορικό σύλλογο 320 ευρώ συν τα υπόλοιπα (φόροι, ΦΠΑ κλπ.).

Με την ελπίδα ότι αυτή η καταιγίδα της πανδημίας θα τελειώσει σύντομα χωρίς απώλειες».