Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι μπύρας

Υλικά

½ κιλό φιλέτο μπακαλιάρου παστός ξαρμυρισμένο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτάκι μπύρα
Αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μπύρα και χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά να ομογενοποιηθεί και να μην σβωλιάσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά, σε δυνατή θερμοκρασία.
Βουτάμε τον μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τον τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει. Σερβίρουμε ζεστό με λεμόνι και παραδοσιακή σκορδαλιά.

tastyday.gr