Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα : Γυναίκα & Παράδοση

sg gynaik

Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα που προσεγγίζει τις πτυχές της λαϊκής παράδοσης αναδεικνύοντας το ρόλο της γυναίκας μέσα σε αυτήν, στο πέρασμα των αιώνων.

O Σύλλογος Γυναικών N. Τρικάλων μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.) διοργανώνει και φέτος εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα και την Παράδοση.

Γυναίκες, μέλη και φίλες του συλλόγου – για ακόμη μία χρονιά- θέτουν υψηλούς στόχους για την επιτυχία της εκδήλωσης, ξεπερνώντας ακόμη και την περσινή που συγκέντρωσε πλήθος γυναικών κάθε ηλικίας από την πόλη των Τρικάλων αλλά και όλο το Νομό.

Για τις γυναίκες του ριζοσπαστικού κινήματος, άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι-παρά της δυσκολίες των καιρών- ξέρουν να στέκονται η μία πλάι στην άλλη, με τα χέρια τους σφιχτά και το βήμα τους συντονισμένο, τόσο στη ζωή όσο και στους αγώνες… όπως ακριβώς το τελετουργικό του χορού.

Η πολιτιστική δράση του συλλόγου συνεχίζεται δυναμικά και φέρνει κοντά τις γυναίκες που δεν εφησυχάζουν καθώς γίνεται εργαλείο ανάτασης της κοινωνικής τους συνείδησης .Το αφιέρωμα στη γυναίκα μέσα από το δημοτικό τραγούδι δίνει αφορμή να εξεταστεί η θέση της στην εκάστοτε κοινωνία και χρονική περίοδο αναδεικνύοντας το ζήτημα της ισοτιμίας των γυναικών και στη σύγχρονή κοινωνία .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Φρούριο, το Σάββατο 29 Μάρτη 2014 στις 7 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει ζωντανή παραδοσιακή μουσική- με τους ήχους της ορχήστρας του Κώστα Βακουφτσή – χορό και βεβαίως σπιτικά εδέσματα που προσφέρουν μέλη και οι φίλες του συλλόγου.
Καλούμε τις γυναίκες, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να πλαισιώσουν την εκδήλωση .

Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ν. Τρικάλων, μέλος της Ο.Γ.Ε.

.