Μόνο τα απορριμματοφόρα κυκλοφορούν στο Δήμο Πύλης

koufogazos_new1_thumb_medium500_0

Τα περισσότερα μηχανήματα του Δήμου Πύλης, πλην των απορριμματοφόρων, είναι ακινητοποιημένα τις τελευταίες μέρες λόγω έλλειψης εφοδιασμού καυσίμων.

Το γεγονός, αφενός έχει δημιουργήσει πληθώρα προβλημάτων στις τοπικές κοινότητες, αφετέρου έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους προέδρους των τουριστικών ορεινών τοπικών κοινοτήτων – όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν σχετικά το trikalain.gr φοβούμενοι στο τι μπορεί να συμβεί, αν αυτή η δυσάρεστη κατάσταση συνεχιστεί τους χειμερινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάγος, σε ερώτηση που του απεύθυνε το trikalain.gr σχετικά με το θέμα, καθώς και με ποιο τρόπο σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να δώσει λύση στο πρόβλημα, απάντησε:

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα τις τελευταίες μέρες και αυτό οφείλεται στις συμβάσεις με τους προμηθευτές. Οι μέσες τιμές που ορίζονται από την Περιφέρεια για την αγορά των καυσίμων, καθώς φαίνεται, δεν συμφέρουν οικονομικά τους πρατηριούχους και για αυτό δεν συμφωνούν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις ώστε να μπορεί ο Δήμος να προμηθευτεί καύσιμα.

Αύριο το πρωί στις 9.30 π.μ., έχουμε συνάντηση με τρεις ανάδοχους πρατηριούχους. Θα συζητήσουμε το θέμα και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση. Εντός του Σαββατοκύριακου το πρόβλημα με τα ακινητοποιημένα μηχανήματα θα έχει λυθεί».

Λέλα Κατεχάκη