«Μνημόνιο» και στην εκκλησία;

Τελικά φαίνεται πως το μνημόνιο και η οικονομική κρίση, όχι μόνο δεν υποχωρούν από την ελληνική κοινωνία, αλλά αντίθετα επεκτείνονται και μάλιστα σε χώρους, που ούτε καν φανταζόμαστε…

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, υπάρχει μεγάλη ανάγκη εισφοράς σε χρήμα. Και εξηγούμαστε για να γίνουμε πιο σαφείς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του trikalaIN, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, έχει ζητήσει από όλες τις ενορίες που υπάγονται στην δικαιοδοσία της, να συνεισφέρουν- ανάλογα με την δυναμική τους, το πλήθος των ενοριτών και την οικονομική τους δυνατότητα, με χρηματικό ποσό που κυμαίνεται ανάλογα από 1000-3000 ευρώ, στο ταμείο της Μητρόπολης για την ενίσχυση του έργου και των αναγκών της.

Προφανώς και πιστεύουμε πως ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος είναι ενήμερος για αυτές τις ενέργειες, αλλά εμείς θα κάνουμε το απλό και εύλογο ερώτημα, που θα μπορούσε να κάνει και ο πιο αφελής. Πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι πιστοί; Πάλι θα επωμιστεί ο απλός λαός που πιστεύει και βρίσκει καταφύγιο στην εκκλησία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, όλα τα οικονομικά βάρη; μάλλον το αντίθετο θα πρέπει να συμβαίνει, που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό βέβαια, δηλαδή η εκκλησία να βοηθάει τους μη έχοντες.