Μητσοτάκης: Ούτε πρόωρες εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός

“Φύγετε για διακοπές άνετα” προέτρεψε τους συνομιλητές του ο πρωθυπουργός

Τέλος στα σενάρια για εκλογές και ανασχηματισμό βάζει ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς φέρεται να δήλωσε στους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές».

Λίγο πριν ο πρωθυπουργός είχε διάλογο και με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά, πως «ο μόνος που είχε διάθεση να κάνει κουβέντα ήταν ο κ. Κουτσούμπας» με τον ίδιο να σπεύδει να του απαντήσει «εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι, «εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα».

Όσο για την ενεργειακή κρίση, ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως, «για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πρέπει να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο. Κάνουμε πολλές κινήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το 15% (μείωση στο φυσικό αέριο)».

Ο πρόεδρός του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, είπε πως στις 15 Αυγούστου θα βρεθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά με ομογενείς, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε πως πέρασε γρήγορα τον κορονοϊό ενώ δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα.

fimotro.gr