Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς

Κατηγορηματικά απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ενώ παρουσιάστηκε ως νέος, “αποδείχθηκε πιο παλιός κι από τους παλιούς”, αναβιώνοντας παλαιοκομματικές πρακτικές.

Αναφερόμενος στο αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημείωσε: “Δεν υπάρχει ο κίνδυνος που υπήρχε πέρυσι τον Ιούλιο, δεν ήμασταν τότε σε πρόγραμμα άρα το Grexit ήταν προ των πυλών. Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit, δεν είμαι όμως μάντης για να ξέρω τι θα συμβεί μετά από τέσσερις μήνες”.

“Θα ήταν καταστροφή για τη χώρααν ξαναζούσαμε τον εφιάλτη του 2015, (…) η χώρα κινδύνευσε με την απόλυτη καταστροφή. Σήμερα υπάρχει καθυστέρηση, η ευθύνη της αξιολόγησης βαραίνει την κυβέρνηση, δεν είναι κοστολογημένα τα μέτρα”, προειδοποίησε εξάλλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε πως το προσφυγικό τον “τρομάζει”, και εξήγησε: “Η κυβέρνηση υποτίμησε πολύ το πρόβλημα του προσφυγικού… Η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει”.

“Πολιτική αποτροπής είναι να λέμε στους μετανάστες ‘αν έρθετε, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σας στείλω πίσω’. Όμως το πρόβλημα αυτό ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα, πρέπει να μπει στο παιχνίδι και η Τουρκία… Εμείς δεν πρέπει να δίνουμε αφορμές, αλλά και οι Ευρωπαίοι κάνουν λίγα” παρατήρησε και ξεκαθάρισε πως το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα και θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. “Δεν μπορώ να διανοηθώ έξοδο από τη Σένγκεν, θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό”, υπογράμμισε.

Απαντώντας στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ίδιος ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως “έχω διαφωνήσει πολύ σκληρά με το ΔΝΤ και τον Τόμσεν προσωπικά” και πως ο ποσοτικός στόχος απολύσεων στο δημόσιο ήταν εμμονή του ΔΝΤ. “Οι απαιτήσεις του Ταμείου είναι συχνά υπερβολικές”, παρατήρησε.

Αναφορικά με τα σχέδιά του για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας και την ιδεολογική της κατεύθυνση, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε: “Θέλω να κάνω τη ΝΔ πιο κεντροδεξιά. Ο κ. Γεωργιάδης είναι δεξιός, και είμαστε και δεξιό κόμμα, αλλά είναι μεταρρυθμιστής και ειλικρινής, άσχετα αν και μερικές φορές το προσωπικό του ύφος ενοχλεί”.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τη σύνθεση του νέου ΕΣΡ σχολίασε πως “το ΕΣΡ πρέπει να καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας του πεδίου των media” και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πήρε αρμοδιότητες από το ΕΣΡ και τις πήγε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, και “μετά πήγαν στην Βουλή που η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία”.

Εκτίμησε ακόμα πως αν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ολοκληρώσει το έργο της, τότε μπορεί να είχαμε ανάκαμψη, και υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας “καβάλησε ένα κύμα δυσαρέσκειας, και τις συνέπειες τις πληρώνει σήμερα η χώρα”.

news.gr