Μητσοτάκης για Τρίκαλα: Και «έξυπνη» και «ευαίσθητη» πόλη

Με τη φράση «τα Τρίκαλα είναι και “έξυπνη” και ευαίσθητη πόλη», απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την επίσκεψή του στη θεσσαλική πόλη την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.
Η θέση αυτή του κ. Μητσοτάκη προήλθε από την επίσκεψή του στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκε για το πλήθος δράσεων που υλοποιεί για όσους/ες ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο κ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη και αμέσως, στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής  Μέριμνας του Δήμου (κ. Β. Ντάκου, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων), εξήγησε τις δράσεις σχετικά με τη στήριξη των τρικαλινών (ΤΕΒΑ, επιδόματα, προώθηση απασχόλησης, παραπομπή σε κοινωνικές δομές, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εμβολιασμοί κ.α.).

Οι 3.200 τρικαλινοί/ες που έχουν εξυπηρετηθεί από το 2017, όταν το Κέντρο Κοινότητας πρωτολειτούργησε, οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο να αναφερθεί στο «κοινωνικό αποτύπωμα» του Δήμου Τρικκαίων. Αποτύπωμα, που, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, ενισχύεται από τη δράση Παραρτήματος Ρομά που λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας, με περίπου 900 εξυπηρετηθέντες. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο Κέντρο Ενταξης Μεταναστών, που σε λίγο διάστημα θα λειτουργήσει στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται για τα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας του από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Παπαστεργίου

Ο κ. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία έδωσε τα συγχαρητήρια του στον κ. Παπαστεργίου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Επίσης, υπενθύμισε τις δράσεις της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα, φέρνοντας ως παραδείγματα το επίδομα θέρμανσης ή το κοινωνικό μέρισμα. Τόνισε, ακόμη, ότι ορισμένα εξ αυτών ενισχύθηκαν, παρά τα όσα λέγονταν για διακοπή τους.