Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση διάσπασης της ΝΔ

mitsotakis 430271855

«Η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αρχηγού αποτελεί για τη ΝΔ μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι και να τα ξανακτίσουμε όλα από την αρχή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η επιτυχία του εγχειρήματος επαφίεται στους υποψηφίους και στην ποιότητα του πολιτικού τους λόγου».

Τονίζει ότι η ΝΔ θα γίνει ελκυστική μόνο εάν «ξαναέλθει σε επαφή με την κοινωνία». Για τη διαδικασία διεκδίκησης της αρχηγίας, σημειώνει ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται σε μάχη με αντιπάλους, αλλά σε ένα δημιουργικό συναγωνισμό ιδεών.

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα της ΝΔ με «έναν αρχηγό που θα ακυρώσει την προσωπική επιρροή που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινωνία», ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι ένας αντι-Τσίπρας, αλλά αυτός που θα νικήσει τον Τσίπρα «όχι επειδή θα είναι νεότερος και ομορφότερος, αλλά καταλληλότερος».

Εκτιμά ότι στα χαρακτηριστικά του νέου αρχηγού πρέπει να περιλαμβάνεται η ικανότητα αποκατάστασης της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό, η δυνατότητα ισότιμης συνεργασίας με τους ευρωπαίους ηγέτες, να μην χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό και να κατανοεί τους πολίτες, να διαθέτει υψηλού επιπέδου κατάρτιση και πολύχρονη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή. «Σε κάθε περίπτωση να είναι σύγχρονος και ανοιχτός σε ιδέες», προσέθεσε.

Απορρίπτει το ενδεχόμενο διάσπασης της ΝΔ και δεν συζητά για τη στάση του σε πιθανό δεύτερο γύρο.

Για τη διάσταση των απόψεων περί της υποψηφιότητας του από τη Ντόρα Μπακογιάννη, αποδέχθηκε την έλλειψη απόλυτης συμφωνίας σε αρκετά πολιτικά θέματα, ενώ για τη θετική στάση του πατέρα του δήλωσε «περήφανος που είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος συχνά αδικήθηκε, αλλά ευτυχώς πρόλαβε να αισθανθεί δικαίωση για πολλά που είπε και έκανε».

Σε ό,τι αφορά τα «πολιτικά τζάκια» και την αναγκαιότητα όπως προτάσσουν πολλοί «να τελειώνουν με αυτά», ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η ΝΔ πρέπει να γίνει μια ανοιχτή παράταξη ίσων ευκαιριών. Υπενθυμίζει ότι ο ίδιος είχε μια ξεκάθαρη πολιτική πορεία και ότι δεν δίστασε «να κουνήσει τη βάρκα και να ταράξει τα νερά», κάτι που θα κάνει και τώρα προτάσσοντας «πραγματικές λύσεις».

Υπογραμμίζει ότι επιθυμεί να δουν οι πολίτες τον Κυριάκο πέρα από το «Μητσοτάκης» γιατί, όπως δηλώνει, στο κόμμα το οποίο επιθυμεί να ηγηθεί «θα αξιολογούνται όλοι και όλα με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και όχι την προέλευσή τους».

Τέλος, για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στην πορεία της παράταξης εκτιμά ότι θα είναι πάντα πολύτιμος σύμβουλος στο νέο αρχηγό.

sofokleousin