Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown

Έπεσε ο ρυθμός των εμβολιασμών μέσα στο καλοκαίρι όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα, όπως είπε δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να πάμε σε lockdown.

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για να προσέρχονται στην εργασία τους και αυτό είναι κόστος σε χρήμα και σε χρόνο» ανέφερε.

«Δεν θα πάμε σε νέο lockdown, θα επιστρέψουν όλοι από τις διακοπές, τους παρακαλώ να κάνουν τεστ και ζητώ από τους νέους να μην έρθουν πριν σε επαφή με την οικογένειά τους αν είναι ανεμβολίαστοι» επισήμανε,

Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και οι περισσότεροι πολίτες θα έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιριές διακοπές, θα γίνει νέα προσπάθεια για να πειστούν όσοι παραμένουν καχύποπτοι.

«Έχουν πέσει σημαντικά οι ρυθμοί των εμβολιασμών και αυτό έχει επιπτώσεις και ως προς τις νοσηλείες, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους. Αν εμβολιαστείς η πιθανότητα να νοσήσεις βαριά και να πεθάνεις είναι ελάχιστη. Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα πρέπει να κάνουμε μία νέα προσπάθεια για να πείσουμε. Δεν ξέρω πλέον τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να πειστούν οι καχύποπτοι» είπε.

Και πρόσθεσε: «Θα χρησιμοποιήσουμε μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε να εμβολιαστούν. Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε δώσει… μην περιμένετε ουσιαστική διαφοροποίηση».

newsbeast.gr