Αρκετές ήταν σήμερα οι αντεγκλήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και των επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων για τον «Μύλο των Ξωτικών».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκκης Πολιτεία» Γιώργος Μητσιούλης λαμβάνοντας τον λόγο, τόνισε πως η υγειονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Είναι μια δύσκολη και πολύπλοκη εξίσωση, όπως την χαρακτήρισε, που χρειάζεται επειγόντως λύση. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα δεδομένα. Μπροστά στο θάνατο, δεν μπορούμε εμείς να μιλάμε για «Μύλο των Ξωτικών». Οι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το μεγάλο φορτίο που σηκώνουν και η δημοτική αρχή αντί να καθίσει να τους ακούσει, διοργανώνει τον «Μύλο των Ξωτικών» με απρόβλεπτες συνέπειες για την δημόσια υγεία.
Τοποθέτηση έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και στέλεχος του ίδιου συνδυασμού Αλέκος Πολυμερόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως ήταν λάθος της δημοτικής αρχής να φέρει το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης, από την στιγμή που η απόφαση ήταν ειλημμένη. Αυτή την στιγμή υπάρχουν 6 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ του νοσοκομείου, αύριο αποφασίζονται διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων κι εσείς μας καλείτε σήμερα εδώ να αποφασίσουμε τι; Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν έχει την δύναμη το νοσοκομείο της πόλης να «σηκώσει» όλο αυτό το υγειονομικό βάρος που πάει να δημιουργηθεί.