Μηνύματα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην μαθητιώσα νεολαία των Τρικάλων

Γέμισε ασφυκτικά από μαθητές πολλών Γυμνασίων των Τρικάλων σήμερα το πρωί η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, κατά την διάρκεια εκδήλωσης-ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «μαθαίνω να μην καπνίζω», που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων,το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» και ο κορυφαίος καθηγητής πνευμονολογίας Παναγιώτης Μπεχράκης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν στους συγκεντρωμένους μαθητές από τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, τα αποτελέσματα δραστηριοτήτων και έρευνας σχετικά με το κάπνισμα, περνώντας τους παράλληλα πολλαπλά μηνύματα σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες που επιφέρει το κάπνισμα στον ανθρώπινο οργανισμό και πως τώρα από αυτή την ηλικία θα πρέπει να οικοδομήσουν την αρνητική στάση τους, όχι μόνο απέναντι στο κάπνισμα αλλά και στο παθητικό κάπνισμα.

Επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Λάππας και η Πνευμονολόγος Σοφία Γιδά, παρουσίασαν με σύντομες ομιλίες τους τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από την Αντικαπνιστική εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων. Καλωσόρισμα στην εκδήλωση έκανε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα, ενώ η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων Φανή Σμιξιώτη μίλησε για τις δράσεις ενάντια στο κάπνισμα που έχουν υλοποιήσει μαθητές του σχολείου, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν θεατρικό δρώμενο και διαδραστικό παιχνίδι σχετικά με το θέμα, από την θεατρολόγο-ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη.