Μήνυμα Βάσως Μπακάση, υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων

bakasi vaso

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.
Όλοι εσείς που δίνεται σκληρή μάχη για να επιβιώσετε!

Σας καλούμε να δυναμώσετε τη Λαϊκή Συσπείρωση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους Δήμους του νομού Τρικάλων.
Είναι τα ψηφοδέλτια που στηρίζει τo ΚΚΕ, όπου συμμετέχουν και πρωτοστατούν αγωνιστές του εργατικού, του αγροτικού κινήματος, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων και των γυναικών.
Μην παρασυρθείτε από εκβιαστικά διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις.
H δραματική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων οφείλεται στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στην ΕΕ που συντρίβει το λαό μας και τους άλλους λαούς για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.
Τιμωρείστε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν την ΕΕ, τον λεγόμενο «ευρωπαϊκό παράδεισο» και τώρα ζείτε την κόλαση.
Σας είπαμε πάντα την αλήθεια.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπορούν, με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση», να σηκώσουν το κεφάλι ώστε να δυναμώσει το λαϊκό κίνημα , να περάσει στην αντεπίθεση και τη διεκδίκηση και όχι να παλεύει για το πόσα λιγότερα θα χάσει.
Στα «έργα και ημέρες» της Περιφέρειας στην Θεσσαλία, εφαρμόστηκε η ίδια αντιλαϊκή πολιτική όπως και σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους, ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες ή οι δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ή εμφανίζονταν σαν ανεξάρτητοι, γιατί όλοι τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής.
Όλοι συμφώνησαν με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ΠΛΗΝ ΚΚΕ.
Η Περιφερειακή Αρχή προώθησε την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, συνέβαλε στο σπάσιμο του ωραρίου των καταστημάτων, ψήφισε και εφάρμοσε την κατάργηση της Κυριακής-αργίας, ενώ από την άλλη χρηματοδότησε δράσεις επιχειρηματικών ομίλων και όχι ζωτικές ανάγκες του λαού.
Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε στην περιφέρεια από τη Διοίκηση Αγοραστού, με τη στήριξη τη ΝΔ, την ανοχή ή συναίνεση των άλλων παρατάξεων.

Σας καλούμε να κρίνετε, πίσω από τα πρόσωπα, τις πολιτικές των κομμάτων που τους στηρίζουν και την πίστη όλων στην ΕΕ.
Οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι στρατευμένοι. Ανήκουν στο στρατόπεδο της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ.
Σας καλούμε να απαντήσετε σ’ αυτές τις δυνάμεις, κόμματα ή συνδυασμούς, που σας χτυπούνε «φιλικά» την πλάτη και σας τάζουν ότι θα βάλουν το παιδί στη δουλειά και επιχειρούν να εξαγοράσουν την ψήφο σας.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε υψηλές αξίες, αυτές υπηρετούν τα ιδανικά μας και είναι ενάντια σε τέτοιες εγκληματικές, εχθρικές, για το λαό μας, πρακτικές.
Σκοπός μας είναι υπηρετήσουμε τα λαϊκά συμφέροντα με μεγάλη συνέπεια.
 Το δικαίωμα στη δουλειά είναι ιερό του κάθε εργαζόμενου και δε χωρούν παιχνίδια.
 Το δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη δωρεάν αποκλειστικά δημόσια υγείας-πρόνοιας, είναι δικαιώματα του λαού και δεν μπορεί κανένας να παίζει μ’ αυτό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, θα αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις για να δώσει αυτή τη μάχη ώστε πράγματι ο λαός μας να διεκδικήσει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, γιατί όποιος δεν διεκδικήσει, αφοπλίζεται, γίνεται αδύναμος.
Στη βάση αυτή δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την επιλογή του λαού, αν επιλέξει τη “Λαϊκή Συσπείρωση” στη διοίκηση της Περιφέρειας.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς και λέμε ότι στις εκλογές μπορείτε με την ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση” να εκφράσετε την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία σας, τη θέληση να διεκδικήσουμε, αποφασιστικά, το κάθε ένα λαϊκό αίτημα χωρίς την προϋπόθεση να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας. Τις διαφορετικές προσεγγίσεις μπορεί να τις συζητούμε με ωριμότητα και ευθύνη την επόμενη περίοδο.

Χωρίς δισταγμό, ρίξτε στην κάλπη το της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους , για να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσει ο λαός αυτό που του ανήκει, τον πλούτο που παράγει και του τον κλέβουν.

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

.