Μήνυμα του “Μαζί για τα Τρίκαλα” για την 28η Οκτωβρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η σημερινή επέτειος έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ταυτότητα μας ως έθνος. Αποτελεί σύνδεσμο του παρελθόντος και του μέλλοντος, σύνδεσμο μεταξύ των γενεών. Μας θυμίζει τη δύναμη που είχαμε και έχουμε ως έθνος. Στον σκληρότερο πόλεμο που έχει γραφτεί στα ιστορικά βιβλία ένα μικρό έθνος όρθωσε το ανάστημά του στην Ιταλία και τις δυνάμεις του Άξονα. Όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στο φασισμό.

Φέτος η ελληνική δικαιοσύνη, αφουγκραζόμενη το κοινωνικό αίσθημα, έδωσε ένα ακόμα δυνατό χτύπημα για να εξαλείψουμε κάθε απομεινάρι της ναζιστικής νοοτροπίας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε αυτή την επέτειο από το να συνεχίζουμε να ορθώνουμε ανάστημα στις απειλές της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας ως ενωμένο έθνος.

Σαν λαός έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να διχαζόμαστε για τα πιο μικρά ή τα πιο μεγάλα ζητήματα. Όταν όμως απειλείται η ελευθερία και η δημοκρατία μας, τότε γινόμαστε ένα σώμα και μια ψυχή ως λαός. Αυτή η ΨΥΧΗ είναι ο λόγος που έχουμε  μείνει όρθιοι στις αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Η φετινή χρονιά έφερε νέα δεδομένα στη ζωή μας. Μπορούμε όμως και αυτό να το ξεπεράσουμε και να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί. Οι περιστάσεις απαιτούν υπευθυνότητα άλλα πολύ περισσότερο απαιτούν κουράγιο και αλληλεγγύη. Αν μη τι άλλο, η σημερινή επέτειος μπορεί να μας τα εμπνεύσει!