Λιτές και με την παρουσία λίγου κόσμου οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Λιτές και με την παρουσία λίγων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του νομού και εκπροσώπων φορέων, ήταν οι φετινές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και χωρίς την πραγματοποίηση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων.

Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Δημάρχου Τρικκαιών Δημήτρη Παπαστεργίου, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου Γεωργία Καλλιτσουνάκη, με θέμα: «Το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940».Μετά το τέλος της Δοξολογίας οι λιγοστοί επίσημοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών από τους επισήμους, ενώ τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.