Το μικρό μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα

Τι αποκαλύπτει κορυφαίος σεφ

Ένας κορυφαίος σεφ αποκάλυψε ένα απλό μυστικό για την τέλεια μακαρονάδα με σάλτσα. Ίσως πρόκειται για ένα σχετικά εύκολο πιάτο, αλλά αρκετοί μάλλον δε το μαγειρεύουμε σωστά. Ο Scott Conant, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Fusco στη Νέα Υόρκη – έχει χαρακτηριστεί «ο μαέστρος των ζυμαρικών»- μοιράστηκε το μυστικό του για νόστιμη μακαρονάδα.

Όπως αποκαλύπτει, το μυστικό είναι να προσθέσουμε λίγο από το νερό όπου βράζουν τα μακαρόνια, στη κατσαρόλα με τη σάλτσα για να απογειωθεί η γεύση και να απελευθερωθούν τα αρώματα. Ο ίδιος, σημειώνει ότι μια καλή χούφτα από Bucatini (λεπτά σπαγγέτι σαν νουντλ) είναι η τέλεια ποσότητα για μια ατομική μερίδα και πως απαιτούνται μόλις 10 λεπτά για το τέλειο βράσιμο.

Θέλετε κι άλλο; Ο σεφ τσιγαρίζει το σκόρδο με μια χούφτα από ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές, μια χούφτα κομμένες ντομάτες και μια πρέζα αλάτι. Ο Scott προσθέτει ότι όταν οι ντομάτες αρχίσουν να βράζουν, είναι η ιδανική στιγμή για να προσθέσουμε μια κουταλιά από το νερό της κατσαρόλας. Στη συνέχεια, θέλει να σκεπάσουμε με το καπάκι το τηγάνι και να περιμένουμε να αρχίζει να κοχλάζει.

news.gr