Μικρές ιδέες για το μπάνιο μας

Μια ολική ανακαίνιση σπιτιού ή ακόμα και η αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση επιμέρους δωματίων δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πρόκειται για ένα μεγάλο και αρκετά κοστοβόρο έργο και γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και οργανωμένοι ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο του να γίνουν λάθη που φυσικά θα μας κοστίσουν σε χρόνο και χρήματα.

Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται να ανακαινίσουμε συγκεκριμένα δωμάτια του σπιτιού. Κάτι μάλιστα που χρειάζεται παραπάνω προσοχή είναι η ανακαίνιση μπάνιου.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε, αναρωτηθείτε:

  • Ποια είναι η καθημερινή σας ρουτίνα; Η απόφασή σας θα εξαρτηθεί από αυτήν.
  • Πόσα μπορείτε να ξοδέψετε; Καλύτερα να ορίσετε εξαρχής ένα μάξιμουμ ποσό το οποίο μπορείτε να διαθέσετε γι’ αυτό τον σκοπό.
  • Πόσο αποθηκευτικό χώρο χρειάζεστε; Καταγράψτε όλα εκείνα που θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε στο μπάνιο σας και κινηθείτε βάσει αυτού.
  • Τι δεν σας αρέσει στον τρέχοντα χώρο σας; Αν ξέρετε τι δεν σας αρέσει, θα αποφύγετε να το επαναλάβετε στον καινούριο χώρο σας.

Τώρα είστε έτοιμοι να πάρετε κάποιες αρχικές αποφάσεις για το μπάνιο σας:

Αφού απαντήσετε στις βοηθητικές ερωτήσεις που θα σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια σε μια πετυχημένη ανακαίνιση, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πρώτα απ’ όλα το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε για το μπάνιο σας.

  • Φυσική πέτρα: Με το σωστό στεγανοποιητικό, κάθε φυσική πέτρα αντέχει σε υγρό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα σας προσφέρει την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο μπάνιο ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου.
  • Πλακάκια: Τα πλακάκια είναι μια κλασική και διαχρονική λύση για την ανακαίνιση του μπάνιου. Οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές και οι τιμές μπορούν να καλύψουν κάθε διαθέσιμο προϋπολογισμό.
  • Ταπετσαρία: Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία σε ένα μπάνιο! Το κλειδί είναι να εγκαταστήσετε τον κατάλληλο εξαερισμό για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρασίας και είστε έτοιμοι.

Προχωρώντας, αν διαθέτετε ένα ευρύχωρο μπάνιο, τότε μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε μια κλασική μπανιέρα. Αν όμως το μπάνιο σας είναι μικρότερο, τότε το ντους είναι μονόδρομος, αλλά ταυτόχρονα μια μοντέρνα επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να σκεφτείτε και κάτι ακόμα.

  • Κουρτίνες στο ντους: οι κουρτίνες είναι μαλακές και εύκαμπτες κι έτσι σας διευκολύνουν να τις βάζετε στην άκρη όταν δεν χρησιμοποιείτε το ντους. Επίσης, είναι εύκολο να τις αλλάζετε και να επενδύετε σε καινούρια σχέδια και χρώματα.
  • Γυάλινες πόρτες: Η λύση που βοηθά το μπάνιο να δείχνει ευρύχωρο και ταυτόχρονα μοντέρνο λόγω του υλικού του. Προσθέστε λίγη ζεστασιά με φινιρίσματα, όπως μεταλλικά πλέγματα, όμορφο υλικό ή λεπτομέρεια πλαισίου γύρω από την είσοδο.
  • Χωρίςπόρτες: Ό,τι πιο εύχρηστο για μικρά πραγματικά μικρά μπάνια.Επιλέξτε αδιάβροχες επιφάνειες και κεντρική αποστράγγιση και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πιτσίλισμα.

Σίγουρα αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές που θα γίνουν στο μπάνιο σας, αλλά είναι κάποιες από τις οποίες συχνά δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ή δεν γνωρίζουμε τι άλλες επιλογές έχουμε στη διάθεσή μας. Αφήνουμε λοιπόν το μυαλό μας ελεύθερο να σκεφτεί νέες ιδέες ώστε να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό χώρο.