Μικέλης Χατζηγάκης: Πιστός στο δόγμα «Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο…»

Δίνουν και παίρνουν καθημερινά οι αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Από την άλλη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διακηρύσσει όσο πιο σαφώς γίνεται πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Εκτίμηση δική μας είναι πως οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα πιο μπροστά, αφού τίποτα δεν μπορεί να αντέξει μέχρι τότε. Ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία που ταλανίζεται από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ούτε και το ρευστό πολιτικό σκηνικό που μπορεί να μεταβληθεί δραματικά από την μια στιγμή στην άλλη, ακόμα και από ένα τυχαίο γεγονός.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα, ο νεαρός οικονομολόγος και υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία Μικέλης Χατζηγάκης, προετοιμάζει επιμελώς και με προσεκτικά βήματα την εκ νέου υποψηφιότητα του, σαν να είχαμε αύριο κιόλας εκλογές.

Ώριμος, σαφώς με περισσότερες εμπειρίες και περισσότερο έτοιμος από ποτέ, «χτίζει» καθημερινά την εικόνα και το όνομα του, όχι με κούφια λόγια και υποσχέσεις του αέρα, μα με ρηξικέλευθες προτάσεις και κοστολογημένες λύσεις για την οικονομία, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, την ανταπόδοση στο μόχθο του αγρότη, του παραγωγού, του απλού ανθρώπου της υπαίθρου, την στήριξη με λίγα λόγια του τόπου στον οποίο πολιτεύεται.

Ο Χατζηγάκης όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψε να κάνει επαφές με πολίτες του νομού, ακούγοντας και καταγράφοντας προσεκτικά αυτά που του μεταφέρουν, ενώ παράλληλα επενδύει πολύ στο ανθρώπινο κεφάλαιο, γι΄αυτό και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή των συνεργατών του και των ανθρώπων που είναι δίπλα του. Το γεγονός δε, πως διατηρεί ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με το Μαξίμου και την Πειραιώς, κάνουν εξαιρετική αυτή την φορά την παρουσία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, εκπροσωπώντας το νομό Τρικάλων.

Μπορεί λοιπόν ο Μητσοτάκης να λέει πως οι εκλογές ακόμα αργούν, όμως ο Χατζηγάκης μένοντας πιστός στο δόγμα «Αν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο…», προετοιμάζεται κατάλληλα. Γιατί και οι εκλογές, αν το καλοσκεφτούμε, είναι ένα «μικρός πόλεμος»…