Μικέλης Χατζηγάκης: Είμαι εδώ και ήρθα για να μείνω…

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στον Δημήτρη Παδιό, το πρωί του Σαββάτου στον FM 100 Ράδιο Ζυγός ο οικονομολόγος Μικέλης Χατζηγάκης, υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με τη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές.

Ο Μικέλης Χατζηγάκης, ερωτώμενος για το πώς κρίνει τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, απάντησε πως πρόκειται για στοχευμένα μέτρα, που έχουν ως σκοπό την ενίσχυση της κοινωνίας και ειδικά των πιο αδύναμων οικονομικά και της νεολαίας. Μέτρα όπωςη στήριξη των νέων, η ενίσχυση της απασχόλησης και η αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, όπως π.χ. η μείωση του ποσοστού επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, η επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας σε άλλες 50.000,  η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών, η καθιέρωση του πρώτου ενσήμου για την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους, η παροχή φορολογικών κινήτρων για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και πολλά ακόμη, δεν μπορούν παρά να μην βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση για την στήριξη της κοινωνίας.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Μικέλης Χατζηγάκης ανάφερε χαρακτηριστικά πως είναι αποφασισμένος να μείνει και να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε και αγαπά. «Είμαι εδώ και ήρθα για να μείνω. Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου και των ανθρώπων και είμαι αποφασισμένος να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, για να δω τον τόπο μου να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Έχω γυρίσει και συνεχίζω να γυρίζω όλο το νομό, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα που υπάρχουν. Εισπράττω από την επαφή μου με τους πολίτες μια αγάπη και μια εμπιστοσύνη και θέλω όλα αυτά να τους τα ανταποδώσω στο πολλαπλάσιο. Από την πρώτη μου φορά που έθεσα υποψηφιότητα και δεν κατάφερα να εκλεγώ, αποκόμισα μια σημαντική εμπειρία που μου δίδαξε πολλά. Τώρα είμαι εδώ πιο έτοιμος, πιο έμπειρος, πιο ενημερωμένος από ποτέ, να αγωνιστώ για τον τόπο μου».

Ερωτηθείς να απαντήσει σχετικά με την πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ο Χατζηγάκης απάντησε πως το διάστημα μετά του Πάσχα του 2022, είναι μια περίοδος που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός στο στήσιμο της κάλπης, με πιθανό χρονικό ορίζοντα ακόμη και κοντά στην εκπνοή της τετραετίας.