Μιχάλης Ταμήλος: «Ζωντανό εργαστήρι οικονομικών προγραμμάτων η Ελλάδα»

tamilos1

Με δηλώσεις του στο trikalain.gr ο κ. Μιχάλης Ταμήλος, ένας εκ των τεσσάρων Δημάρχων και τριών Περιφερειαρχών από την Ελλάδα που συμμετείχε στο Κογκρέσο Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στις 17-20 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο, σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν έτσι ώστε να σωθεί η χώρα από την καθολική οικονομική κατάρρευση, υπό τον φόβο του οικονομικού ντόμινο που θα προκύψει στις δικές τους χώρες, μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη στην Ελλάδα:

 

«Όλοι οι Ευρωπαίοι φοβούνται ότι η οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα, αύριο θα τους χτυπήσει την δική τους πόρτα. Κοινή διαπίστωση των Ευρωπαίων στην ευρωπαϊκή συνάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι ένα ζωντανό εργαστήρι οικονομικών προγραμμάτων, που σκοπό έχει να μετρήσει τα όρια των πολιτών και εν τέλει να δείξει, πόσο θα αντέξει ο ευρωπαίος πολίτης, το «κρας τεστ» της κατακόρυφης μείωσης των μισθών, των συντάξεων και του επιπέδου ποιότητας ζωής… χωρίς να «σκοτωθεί»!»

 

Παράλληλα, ο κ. Ταμήλος, σημειώνει την τάση συγκράτησης των συνδικάτων από τις κυβερνήσεις, που υπάρχει αυτή την στιγμή στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Θέλησή τους είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα να σωθεί, τόσο για να μην μπουν και εκείνοι στο χορό της οικονομικής κατάρρευσης, όσο και για να κερδίσουν χρόνο έτσι ώστε να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση.

Μεταξύ άλλων, ενημερώνουν όπως μας είπαν τα συνδικάτα των χωρών τους για τις επικείμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων και προσπαθούν να συγκρατήσουν τα πράγματα με την πειθώ, δείχνοντας τους ταυτόχρονα, ως αρνητικό παράδειγμα την Ελλάδα. Λειτουργούμε δηλαδή… σαν το παράδειγμα του κακού μαθητή… που βάζει τιμωρία η δασκάλα όρθιο στον τοίχο για να παραδειγματιστεί όλη η τάξη!

                                                                                                                                                                                                    Λέλα Κατεχάκη