Απατεώνας “έφαγε” 50.000 € από Τρικαλινούς

apateonas

Μεγάλη απάτη είχε στηθεί στα Τρίκαλα εδώ και 2 περίπου χρόνια με έναν 32χρονο ο οποίος “πουλούσε”… γνωριμίες και σχέσεις με οικονομικό κολοσσό (!) και αποσπούσε χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Ωστόσο δεν “άντεξε” για πολύ και ότι… άρπαξε άρπαξε, καθώς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας και οδηγείται αρμοδίως πια. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας “ο 32χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 6-07-2009 και μέχρι 21-07-2011, εξαπάτησε έναν 37χρονο ημεδαπό και μία 38χρονη ημεδαπή και τους απέσπασε τμηματικά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Ειδικότερα, ο 32χρονος ημεδαπός διαβεβαιώνοντας τους δύο παθόντες ότι  συνεργάζεται με πανίσχυρο οικονομικό οργανισμό, η οικονομική ισχύς του οποίου του επιτρέπει να χορηγεί επιτόκιο καταθέσεων κατά ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που χορηγούν τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα, τους έπεισε να καταθέσουν διαδοχικά σ’ αυτόν τις οικονομίες τους, οι οποίες ανέρχονταν συνολικά στο χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Οι καταθέσεις ήταν, ή σε ανοικτό λογαριασμό, με τρίμηνο επιτόκιο 5% ή σε συγκεκριμένη προθεσμία (ετήσια), με  επιτόκιο 10%. Στην πρώτη περίπτωση χορηγούσε στους καταθέτες βιβλιάριο αποταμίευσης πανομοιότυπο  των άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων και στη δεύτερη περίπτωση συνέτασσε ιδιωτικό συμφωνητικό. Σε έρευνα, που έγινε στο ιδιωτικό γραφείο του 32χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • εννέα (9) ασυμπλήρωτα βιβλιάρια αποταμίευσης με το λογότυπο που χρησιμοποιούσε και
  • δύο (2) ασυμπλήρωτα  ιδιωτικά συμφωνητικά επένδυσης.

 

Σε βάρος του 32χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, ενώ δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Επιπλέον, ερευνάται η συμμετοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.