Μιχαλάκης ο Α’ ο Κουνουποκτόνος

mosquitos

 

 

Όσοι φαντάστηκαν ότι μετά τους εκχιονισμούς θα έμεινε χωρίς αντικείμενο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έκαναν μέγα λάθος.

Όπως μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφερειακής  Ενότητας Τρικάλων

<< Τα κουνούπια ως γνωστόν αποτελούν σοβαρότατο πρόβλημα σε ορισμένες περιοχές και εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και για αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προχωρά άμεσα στην καταπολέμησή τους για να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες.>>

Το trikalain αναλογιζόμενο το βάρος της νέας φιλόδοξης δράσης της Περιφερειακής Διοίκησης Τρικάλων η οποία αναμφισβήτητα  ξεφεύγει από τα στενές  υπηρεσιακές αρμοδιότητες συμπληρώνει το σχετικό δελτίο τύπου με πρόσθετες πληροφορίες για τα κουνούπια της περιοχής μας :

Το κουνούπι είναι διπτερο έντομο της οικογένειας Culicidae με 3.500 περίπου είδη ανά τον κόσμο.

Το λεπτό και μακρύ σώμα του ενήλικου κουνουπιού καλύπτεται με λέπια και έχει μακριά πολύ λεπτά πόδια που του επιτρέπουν μόνο να στηρίζεται. Τα φτερά του είναι μεμβρανώδη. Χαρακτηριστικό του είναι μία επιμήκης προβοσκίδα που βγαίνει από τη στοματική του κοιλότητα.

Το αρσενικό κουνούπι έχει πιο τριχωτές κεραίες από του θηλυκού. Τα κουνούπια τρέφονται με νέκταρ ή γύρη που βρίσκουν στη φύση, όμως τα θηλυκά χρειάζονται και αίμα προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν αβγά.

 

 

.