Μιχ. Λάππας: Στόχος να κάνουμε τα Τρίκαλα πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο αναφοράς πανελλαδικά

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, ανέλαβε αυτές τις μέρες ο πολύπειρος και δραστήριος γιατρός Μιχάλης Λάππας το χαρτοφυλάκιο του Πολιτισμού, Αθλητισμού και της Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, αντικαθιστώντας την Έφη Λεβέντη στην ομώνυμη Αντιδημαρχία.

Ο φακός του trikalaIN.gr συνάντησε σήμερα το νέο Αντιδήμαρχο Μιχάλη Λάππα στο γραφείο του στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων και τον ρωτήσαμε για τις πρώτες του προτεραιότητες στους τομείς της αρμοδιότητας του.

Όπως μας απάντησε ο Μιχάλης Λάππας, ο ίδιος βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης, ωστόσο στόχος δικός του όσο και της δημοτικής αρχής αποτελεί το όραμα και η φιλοδοξία να αποτελέσουν τα Τρίκαλα ένα πανελλήνιο κέντρο αναφοράς πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και γι΄αυτό τον στόχο θα επικεντρώσει ο ίδιος όλες του τις δυνάμεις.

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του Μιχάλη Λάππα στο κομμάτι του πολιτισμού, είναι η δημιουργία καλλιτεχνικών και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στην έδρα του δήμου και τα χωριά, που θα ονομαστούν «Γιορτή της γειτονιάς» και οι οποίες θα λάβουν χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα. Στόχο επίσης αποτελεί η δημιουργία ενός μητρώου με την ταυτότητα όλων των πολιτιστικών συλλόγων σε όλο το εύρος του δήμου, όπως και όσων ασχολούνται με οποιαδήποτε καλλιτεχνική δραστηριότητα (Μουσική, τραγούδι, θέατρο, χορό κλπ.).

Μεγαλεπήβολα σχέδια όμως υπάρχουν και στο κομμάτι του αθλητισμού, με τον Μιχάλη Λάππα να υπογραμμίζει την συνένωση όλων των προσπαθειών να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όπως είναι π.χ. το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου με την συμμετοχή πολλών αθλητών, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη.