Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση στα Τρίκαλα με τίτλο «Γυάλινο φεγγάρι»

Έρχεται μια στιγμή που καταλαβαίνεις πως τίποτα άλλο δεν μπορεί να σε σώσει παρά μονάχα η αγάπη…» (F.S. Fitzgerald, 1896-1940).

Η Αναστασία Σπύρου (τραγούδι), ο Πάνος Νάκος (πρόζα) και ο Μάνος Αθανασιάδης (πιάνο-τραγούδι) παρουσίασανστο ArtCafé Σουίτα την μουσικοθεατρική παράσταση “Γυάλινο Φεγγάρι” – ένα αφιέρωμα στον Francis Scott Fitzgerald. Μέσα από το λόγο και τη μουσική, ξετυλίχθηκαν κυρίαρχα θέματα στα έργα του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα, όπως η αναμέτρηση του ανθρώπου με τον χρόνο και την μοίρα, η αθωότητα που χάνεται σ’ έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, οι αυταπάτες του έρωτα και το ξέφρενο κυνήγι της ευτυχίας σε μια κοινωνία που αποθεώνει την ύλη. Στην παράσταση παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα εξής λογοτεχνικά έργα: TenderistheNight, TheGreatGatsby, TheBeautifulandtheDamned, ThisSideofParadise, LoveintheNight, TheCuriousCaseofBenjaminButton, και μικρές ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του Francis Scott Fitzgerald.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ελληνικά και ξένα τζαζ τραγούδια από τις δεκαετίες 1920-1960. πρωτότυπα κείμενα, επιλογή και μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων: Αναστασία Σπύρου σκηνοθετική επιμέλεια: Πάνος Νάκος / Αναστασία Σπύρου / Ελένη Τάντου φωτογραφίες: Έλενα Μπονέλη.