Μέτωπο Λαού : Κίτρινα Γιλέκα στα Τρίκαλα;

à Πολλοί Τρικαλινοί δεν κινούν τ’ αυτοκίνητά τους ούτε τα μηχανάκια τους, γιατί δεν έχουν λεφτά για καύσιμα. Είναι χιλιάδες αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας κι αρκετοί παραδίνουν πινακίδες.

à Εκατοντάδες Τρικαλινοί ζουν με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περισσότεροι το ‘χουν συνδέσει μόνοι τους. Πού λεφτά να το πληρώσουν!

à Πολλά τρικαλινά σπίτια έχουν κομμένο και το νερό (!) στο σπίτι τους. Αρκετοί το ‘χουν συνδέσει μόνοι τους.

à Οι μισοί Τρικαλινοί είναι καταχρεωμένοι και δεν μπορούν να πληρώσουν τράπεζες, τοκογλύφους, φόρους, ταμεία. Ενώ περισσότεροι ζουν με οικονομική ανασφάλεια και ραγδαία πτώση του βιοτικού τους επιπέδου.

à Οι Τρικαλινοί αγρότες χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλο και εγκαταλείπουν τα χωράφια και τα χωριά τους.

à Οι Τρικαλινοί νέοι κουράστηκαν με την ανεργία, την υπερεκμετάλλευση, την ανασφάλεια, και αρκετοί απ’ τον υποσιτισμό τους (!!!). Ανοίγουν πανιά για την αλλοδαπή!

à Πίσω απ’ τη λάμψη και τη φιγούρα του Μύλου των Ξωτικών, πίσω απ’ τον πλούτο των λίγων και τη χαζοχαρούμενη Δημοτική Αρχή μας, βρίσκεται η ανεργία, η υποαπασχόληση, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, η υπερχρέωση, οι νεόπτωχοι, η αυξανόμενη φτώχεια, η ενεργειακή φτώχεια, το άγχος για την επιβίωση, ακόμα και η αυξανόμενη πείνα!!

à Χιλιάδες Τρικαλινοί θα κάνουν μαύρα Χριστούγεννα!

v Όλος αυτός ο κόσμος, που αποτελεί τις λαϊκές τάξεις, είναι τα «Κίτρινα Γιλέκα» που έρχονται στους δρόμους!

v Η ψευτοδημοκρατία του Μακρόν, η ψευτοδημοκρατία της Γαλλίας έδειξε ότι είναι μια «δημοκρατία» των τραπεζών και των πλουσίων. Πρόκειται για μια δικτατορία κατά του λαού όταν αυτός εξεγείρεται, διεκδικεί και γίνεται επικίνδυνος για τους πλούσιους. Και τότε ασκείται ωμή-φασιστική βία πάνω του! (όπως βλέπουμε σήμερα στους δρόμους του Παρισιού και όλης της Γαλλίας).

v Αυτή είναι η… δημοκρατία της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Μια δικτατορία του κεφαλαίου, με επίφαση δημοκρατίας. Οι κυβερνήσεις έχουν απέναντί τους τους εχθρούς λαούς τους! Μπροστά στα μάτια μας καταρρέει ο μύθος της δήθεν δημοκρατικής και κοινωνικής Ευρώπης και αποκαλύπτεται η Ε.Ε. ως το σιδηρούν κατασκεύασμα του κεφαλαίου και των ευρωπαϊκών ελίτ.

v Τα «Κίτρινα Γιλέκα» -ε! δεν γίνεται!- έρχονται (και) στα Τρίκαλα!

«Κίτρινα Γιλέκα» είμαστε όλοι εμείς οι από κάτω, είμαστε εμείς ο Λαός κόντρα στους από πάνω, που καλοπερνούν σε βάρος μας! Δεν τους φοβόμαστε πια!

Υ.Γ.: Φυσικά τα Τρίκαλα αποτελούν μικρογραφία όλης της Ελλάδας.