Μέτωπο Λαού : Πρωτοβουλία για τη Λαϊκή Ενότητα στα Τρίκαλα

metopo laou 1

Δεκάδες Τρικαλινοί (στελέχη και μέλη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, του Μετώπου Λαού, του Σχεδίου Β, των Οικολόγων και άλλοι πολίτες), προερχόμενοι απ’ την πόλη, αλλά και τα χωριά του Νομού, συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 27/8 στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» και, μετά από ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση, ανακοίνωσαν την «πρωτοβουλία» για τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας στα Τρίκαλα.
Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας είναι υπόθεση όλων, τόνισαν. Είναι υπόθεση όλων όσων συμφωνούν με τους πολιτικούς στόχους της ΛΑ.Ε. Λαφαζάνη, ανεξάρτητα από πού προέρχεται ο καθένας. Δεν αποκλείουμε κανένα και θέλουμε μια Λαϊκή Ενότητα που θα προετοιμάσει το Παλλαϊκό Μέτωπο για τις μεγάλες επαναστατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Η Πρωτοβουλία καλεί κάθε ενδιαφερόμενο δημοκράτη να παρευρεθεί στην ανοιχτή πλατιά συγκέντρωση-συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» (παραποταμίως, πρώην ΚΤΕΛ) για τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας στα Τρίκαλα. Στη συγκέντρωση πιθανότατα θα παρευρεθεί και στέλεχος απ’ τα κεντρικά της Λαϊκής Ενότητας.

Εν τω μεταξύ η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ άρχισε τη συλλογή υπογραφών συμπολιτών μας κάτω από κείμενο υποστήριξης της ΛΑ.Ε., το οποίο έχει ως εξής:
«5,5 τώρα χρόνια ζούμε σε μια μνημονιακή κόλαση. Οικονομική ασφυξία, λουκέτα, απολύσεις, ανεργία, ελαστική και φτηνή εργασία, ανασφάλεια, υπερχρέωση σε τράπεζες και τοκογλύφους, διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και του συνταξιοδοτικού, φτώχεια, πείνα και εξαθλίωση είναι τα «δώρα» του Μνημονίου στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Κι από κοντά αύξηση των αυτοκτονιών, ψυχικών παθήσεων και πολλών σοβαρών ασθενειών, που ενίοτε καταλήγουν στον θάνατο για πολλούς από τους συμπατριώτες μας.
Το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα, σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό, αποτελεί «κατάλογο με φρικαλεότητες», ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε για «κοινωνικά κρεματόρια».
Μαζί με τη συνεχιζόμενη κοινωνική γενοκτονία, βαθαίνει η συρρίκνωση της δημοκρατίας και το καθεστώς υποτέλειας της χώρας. Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία χρέους των δανειστών-τοκογλύφων-ιμπεριαλιστών.
Με ευθύνη του σάπιου πολιτικού συστήματος, της οικονομικής ολιγαρχίας και των διεθνών πατρώνων τους συντελείται μια πρωτοφανής κατακρεούργηση των οικονομικών, κοινωνικών, εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Παρά το συντριπτικό λαϊκό, πατριωτικό και νεανικό ΟΧΙ του 62% στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατώντας τον λαό, άλλαξε στρατόπεδο. Πέρασε στην αντίπερα όχθη των μνημονιακών δυνάμεων. Μαζί του και οι τρεις –νεομνημονιακοί- Τρικαλινοί βουλευτές του. Η λογική του «ΕΥΡΩ πάση θυσία» αποδείχτηκε θανατηφόρα.
Δεν χάθηκε όμως τίποτα, εάν εμείς το πιστέψουμε!
Όλοι εμείς που υποφέρουμε τα πάνδεινα απ’ τα θανατηφόρα μνημόνια και το νεοπαγές 3ο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου-Μεϊμαράκη-Στ. Θεοδωράκη-Γεννηματά, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε ασταμάτητα και με συνέπεια ενάντια στα μνημόνια, τα διόδια, τα χαράτσια, τους άδικους φόρους, τις διακοπές ρεύματος και νερού, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τους δοσίλογους «επισήμους» των εθνικών παρελάσεων, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία, την ιδεολογική τρομοκρατία των κρατούντων, όλοι εμείς οι Τρικαλινοί δημοκράτες και δημοκράτισσες, χαιρετίζουμε τη δημιουργία του νέου κόμματος, της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), με πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οι διακηρύξεις και οι πολιτικοί στόχοι της ΛΑ.Ε. για οριστική κατάργηση των μνημονίων, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας, μακριά από την απαράδεκτη λογική του «ΕΥΡΩ πάση θυσία», μας βρίσκουν σύμφωνους και συστρατευόμαστε μαζί της.
ΚΑΛΟΥΜΕ σε συμπόρευση και κοινή δράση κάθε Τρικαλινό δημοκράτη και δημοκράτισσα που βλέπει με θετικό μάτι τον νέο πολιτικό φορέα και θέλει να στηρίξει και να συμβάλει στη δημιουργία και συγκρότησή του και στα Τρίκαλα.
Δημιουργούμε τη Λαϊκή Ενότητα και δίνουμε την αναγκαία εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, αλλά, όπως απάντησε και ο Λαφαζάνης στον Μίκη Θεοδωράκη, στόχος μας είναι η δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου, που θα σώσει τον λαό και τη χώρα.
Η δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας είναι υπόθεση όλων. Τους καλούμε όλους, ανεξάρτητα από πού προέρχονται, αρκεί να συμφωνούν με τους πολιτικούς στόχους της. Δεν αποκλείουμε κανένα. Θέλουμε μια Λαϊκή Ενότητα που θα προετοιμάσει το Παλλαϊκό Μέτωπο για τις μεγάλες επαναστατικές αλλαγές στην πατρίδα μας.

Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τους καλούμε όλους σε ανοιχτή πλατιά συγκέντρωση-συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» (παραποταμίως, στο παλιό ΚΤΕΛ) στα Τρίκαλα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ!»

.