Κώστας Πατέρας : Καθαρή λύση

pateras2 c

Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed, Ph.D.,

Έχουμε σχεδόν οκτώ μήνες που περνάμε το μαρτύριο του Σισύφου , ως χώρα. Οι πολιτικοί ταγοί άλλοτε με δηλώσεις και άλλοτε με διαγγέλματα μας έλεγαν και μας τόνιζαν, πως η κοινωνία είναι σε δύσκολη θέση, πως η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, πως το χρέος είναι βιώσιμο, πως μπορεί να βγούμε από την δύσκολη θέση. Κυριολεκτικά οι πολίτες δεν ξέρουν τι να πιστέψουν και φυσικά δεν γνωρίζουν τι θα ξημερώσει αύριο.
Μετά την αποστασία μερίδας Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την απώλεια της ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ, η κυβέρνηση έπρεπε να προκηρύξει εκλογές, για να αποφασίσει ο Λαός ποιος θα αναλάβει τα ηνία της πατρίδας. Η λύση αυτή ήταν και νόμιμη και λογική και ηθική και Δημοκρατική. Γι’ αυτό η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έκανε σωστή επιλογή και ζήτησε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο χρόνος και η προκήρυξη των εκλογών έγιναν αντικείμενο προστριβών και αντιπαραθέσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν κατά των πρόωρων εκλογών ή και εναντίον της ημερομηνίας διεξαγωγής αυτών. Έτσι οι Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Λαφαζάνης σφυροκόπησαν την απελθούσα κυβέρνηση, γιατί ή ήθελαν κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού ή ήθελαν εκλογές στις 27η Σεπτεμβρίου. Μάλιστα έκαναν και το λάθος να επιτεθούν τόσο στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και Πάνο Καμμένο καθώς και στον Ανώτατο Άρχοντα, που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από την μια μεριά μιλούσαν για πολιτικό πολιτισμό και από την άλλη έβριζαν θεσμούς και πρόσωπα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε τα αυτιά του στις Ερυννίες του σκότους και προκήρυξε εκλογές στις 20-09-2015. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, αν μη τι άλλο, είναι βαθύτατα γνώστης τόσο του Συντάγματος όσο και της πολιτικής και φυσικά δεν μπορούσε να παρασυρθεί σε μονοπάτια κομματικής σκοπιμότητας.

Η συμφωνία με τους Δανειστές έγινε. Το οικονομικό βάρος είναι μεγάλο, αλλά μεγάλη είναι και η ελπίδα της χώρας μας να ξανασταθεί όρθια και να μπει σε ρυθμούς προοπτικής και ανάπτυξης. Το 86 δις.Ευρώ, τα 35 Δις Ευρώ από το πακέτο Γιούνγκερ, και η ρύθμιση του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο, είναι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Λαός τώρα, οφείλει να δώσει ΚΑΘΑΡΗ – ΛΥΣΗ για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να διαχειριστεί σωστά την όλη κατάσταση. Έτσι απαιτείται ΚΑΘΑΡΗ ΛΥΣΗ με νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ., που μπορούν να βγάλουν την κοινωνία από το σταυροδρόμι της χρεοκοπίας και της Δραχμής. Η λύση Τσίπρα – Καμμένου είναι δοκιμασμένη και εγγυημένη. Θέλουμε καθαρούς πολιτικούς και καθαρή λύση. Είναι πλέον βέβαιον πως οι καταστραμένοι πολίτες αυτής της χώρας θα ξαναψηφίσουν Τσίπρα και Καμμένο, λέγοντας ΝΑΙ στο Ευρώ και όχι στην Δραχμή και θα γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

.