Μέτωπο Λαού:Λέμε ΟΧΙ σε πλειστηριασμούς και διώξεις

metopo laou

Δεκάδες Τρικαλινοί πολίτες έλαβαν μέρος στη χθεσινή συγκέντρωση στο «Ληθαίο», του Μετώπου Λαού, με τη συμμετοχή του Κινήματος Δεν Πληρώνω και Αλληλεγγύης.
Τα θέματα που απασχόλησαν τους συγκεντρωμένους ήταν πολλά και επίκαιρα. Ο προβληματισμός έντονος.

Όλοι διατράνωσαν την αναγκαιότητα για ενιαία κινητοποίηση και δράση όλων των κινήσεων και του λαού.
1) Να συγκεντρωθούμε όλοι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 3:30 μ.μ. έξω από το Ειρηνοδικείο Τρικάλων, καθώς εκείνη την ώρα διενεργούνται δύο πλειστηριασμοί ακινήτων. Πρέπει ν’ αποτραπούν πλειστηριασμοί από τράπεζες, εφορίες και ιδιώτες τοκογλύφους σε βάρος της περιουσίας των φτωχών και αδυνάτων λαϊκών οικογενειών.
2) Οι χιλιάδες Τρικαλινοί συμπολίτες μας που δεν είχαν και δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2014, μπορούν να συνεχίσουν να γράφονται στη λίστα για πληρωμή 1€ για τέλη κυκλοφορίας. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και βάσιμος.
3) Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Λάρισας, καθώς κι άλλων Δήμων της Θεσσαλίας και να βγάλει ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές των διοδίων, ανάμεσά τους και Τρικαλινοί, που δικάζονται στη Λάρισα. Θα καταθέσουμε ως κατεπείγον το σχέδιο ψηφίσματος.
4) 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα Τρίκαλα! 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης. Σε ατμόσφαιρα αισιοδοξίας, ανάτασης και αλληλεγγύης την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο καφέ «Ληθαίο» κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κινήματος. Καλεσμένος κάθε Τρικαλινός.
5) Οι ημερίδες für Arbeit in Deutchland που άρχισε να οργανώνει στα Τρίκαλα η Δημοτική Αρχή Λάππα μαζί με το γερμανικό υπουργείο Εργασίας του κ. Φούχτελ είναι απαράδεκτες και μας προσβάλλουν όλους.
6) Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 2 Φλεβάρη για τα 89 χρόνια απ’ την Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση του 1925 στα Τρίκαλα. Σήμερα, στην Ελλάδα των μνημονίων, ζούμε παρόμοιες συνθήκες με εκείνες που οδήγησαν στη Λαϊκή Εξέγερση του 1925!!!
Όταν μας ληστεύουν και μας πεθαίνουν καθημερινά, δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να συναντηθούμε, να συσκεφτούμε και να δράσουμε μαζικά και αποφασιστικά, για να σωθούμε. Ο άλλος δρόμος, που μας προτείνουν οι ληστές μας, είναι να απογοητευτούμε και μακάριοι να αποδεχτούμε το τέλος μας.

.