ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ: Συναυλία κουαρτέτου Ερινύς την Τετάρτη 18/8

Μια ακόμα εκδήλωση θα λάβει μέρος την Τετάρτη 18/8 στις 21:30 στον πολιτιστικό χώρο του πρώην ΚΕΓΕ. Πρόκειται για τη συναυλία του κουαρτέτου Ερινύς σε έργα Σούμπερτ και Μπετόβεν.

Λίγα λόγια για τη συναυλία:

Το κουαρτέτο Ερινύς σχηματίστηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2019 από́ σπουδαστές τεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων στην Ακαδημία Σιμπέλιους, όπου συνεχίζουν τις σπουδές τους στη μουσική́ δωματίου στην τάξη του βραβευμένου βιολοντσελίστα Μάρκο Ύλονεν. Το 2020 και 21 επιλέχθηκε μετά από́ ακρόαση για να συμμετάσχει στο διεθνέςφεστιβάλμουσικήςδωματίου «MimirChamberMusicFestival», στο ForthWorth, Texas στις ΗνωμένεςΠολιτείες. ΤονΣεπτέμβριο του 2021, το κουαρτέτο θα συμμετάσχει στονδιεθνή́ διαγωνισμό́ μουσικήςδωματίου «Trondheim International ChamberMusicCompetition» στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας. Το ρεπερτόριο τους εκτείνεταιαπό́ τον κλασικισμό́ μέχρι και την σύγχρονηεποχή́, με έμφαση στους συνθέτες της ρομαντικήςπεριόδου. Τα μέλη του κουαρτέτουσυνεχίζουνπαράλληλαμεταπτυχιακέςσπουδές στην ΑκαδημίαΣιμπέλιους.

Συμμετέχουν: Νίκος Νικολαΐδης, ΚύραΣαπλαχίδου

Πρόγραμμα

Rosamunde quartet, D 804, Op. 29, –

  1. Schubert

Duo no1 in C major, WoO 27, –

  1. V. Beethoven

Τα ερείπια των Αθηνών – Τουρκική παρέλαση, Op. 113 –

  1. V. Beethoven

Η πριγκίπισσα της Κύπρου η οποία με τη συντροφιά του Κρητικού Πρίγκιπα Alfonso διεκδικεί πίσω τον θρόνο της.

Μετά από τον χιλετή της λήθαργο, η Θεά Αθηνά ξυπνά από τον θρήνο των Αθηναίων για τον Οθωμανικό ζυγό.

Τα θεατρικά «Rosamunde» και «Ερείπια των Αθηνών» εμπνέουν τον Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν και τον Φραντς Σούμπερτ, δυο εμβληματικούς συνθέτες της Ευρώπης του 1821.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού,

Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης

Λύπας Β. Δημήτριος