Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ

Σας καλούμε να κάνετε την αίτησή σας για τον νέο τίτλο Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ.

ΜΠΣ Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τρίκαλα.

Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διάρκειας 3 ή 4 εξαμήνων που πραγματοποιείται στην πόλη των Τρικάλων. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε 7 τριήμερα μπλοκ στο πρώτο εξάμηνο (Δευτέρα με Τετάρτη), στο 2ο εξάμηνο 4 τριήμερα μπλοκ (Κυριακή με Τρίτη) και στο τρίτο εξάμηνο 4 διήμερα μπλοκ (Κυριακή με Δευτέρα).

Το Μεταπτυχιακό μας, υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 κάτω από τον τίτλο «Ψυχολογία της Άσκησης». Το 2018 το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλάζει σελίδα υπό τον τίτλο «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών «Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού» είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα μ’ αυτή την εξειδίκευση και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Η δημιουργία του συμβάλει στην κάλυψη του κενού που υπάρχει σε επαγγελματικά στελέχη εξειδικευμένα στην ψυχολογία της σχολικής φυσικής αγωγής και της αγωγής υγείας με γνώσεις και ικανότητες συμβουλευτικής σε μαθητές, αθλητές, ασκούμενους, παχύσαρκους μαθητές κλπ., καθώς και σε ηγετικά στελέχη με σύγχρονες γνώσεις καθοδήγησης προγραμμάτων που προάγουν τη φυσική δραστηριότητα, την υγεία και την ποιότητα ζωής.

Το 2009 σε συνεργασία με αντίστοιχα προγράμματα από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια εντάχθηκε για μία πενταετία (2009-10 έως 2014-15) στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό κύκλο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Erasmus Mundus»  τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή κοινότητα και έχουν καθιερωθεί ως σήμα ακαδημαϊκής ποιότητας που προσελκύουν υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκούς και φοιτητές.

Μέχρι το 2014 φοίτησαν στα Τρίκαλα 36 διεθνείς φοιτητές από όλες τις ηπείρους και 72 Έλληνες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εισαγωγή των τελευταίων φοιτητών το 2014, όμως η εμπειρία και το κύρος του προγράμματος παραμένει και συνεχίζει να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Τα προηγούμενα έτη είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο μεταπτυχιακό μας, φοιτητές από τις χώρες

Ελλάδα, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, Κολομβία, Βραζιλία, Κίνα, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Κάτω Χώρες, Κύπρος, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Σερβία, Ιράν, Αιθιοπία, Γκάνα, Νιγηρία, Ινδία, Ρουμανία, Τσεχία, Κένυα.

Για το 2018 αιτήσεις έως και  21 Σεπτεμβρίου 2018

Προαπαιτούμενα:

1) Βασικό πτυχίο. Αίτηση εισαγωγής δικαιούνται πτυχιούχοι:

    Τ.Ε.Φ.Α.Α.,

    Ψυχολογίας

   Παιδαγωγικών Τμημάτων

    Συναφών ειδικοτήτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντιστοίχων Τμημάτων ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής

    Πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφών γνωστικών αντικειμένων, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 12γ του ν. 2916/2001 (ΦΕΚ 114 Α΄).

    Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας, για επιπλέον διευκρινήσεις, αν δεν εμπίπτετε στις παραπάνω κατηγορίες.

2) Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας επιπέδου  Lower

Για περισσότερες πληροφορίες : http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/programs/2016-06-09-08-52-00   και http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/programs/2015-07-17-11-37-23   και http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/programs/msc

Ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να το βρείτε στο site του μεταπτυχιακού μας στη διεύθυνση: http://postgrad.pe.uth.gr/pse/index.php/el/

Θα χαρούμε πολύ να απαντήσουμε στις απορίες σας:

msc@pe.uth.gr

tel:   +30 24310 47019