«Μεταγραφές» ανεξάρτητων βουλευτών στη ΝΔ ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με στόχο την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την τμηματική ανακοίνωση του προγράμματος της ΝΔ όπως και τις στοχευμένες περιοδείες, καθώς εκτιμά πως σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και το κόμμα του θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες του τόπου.

Στο Μοσχάτο θεωρούν πως το ζήτημα που προέκυψε με την Κατερίνα Παπακώστα θεωρείται λήξαν και πως η βουλευτής της ΝΔ έλαβε το μήνυμα που έπρεπε να πάρει. Πλέον όλο το βάρος της η αξιωματική αντιπολίτευση, θα το ρίξει πάνω στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Τήνο και προήδρευσε χθες σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ενώ είχε γεύμα εργασίας με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για ζητήματα απασχόλησης, Γιούρι Κατάινεν ανάπτυξης και επενδύσεων.

Στις 18:00 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για την ενεργειακή πολιτική, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα για την υγεία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει στην πώληση της ΔΕΗ κάτι στο οποίο αποφεύγει να αναφερθεί τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο πρωθυπουργός.

Ετοιμάζονται για νέες μεταγραφές

Με ιδιαιτέρως προσεκτικούς χειρισμούς η ΝΔ συνεχίζει τις επαφές της με ανεξάρτητους βουλευτές και ήδη ο Πρόεδρος του κόμματος έχει έρθει σε συμφωνία με ορισμένους εξ αυτών. Ωστόσο οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί να διαταραχθούν οι ισορροπίες με άλλα κόμματα μετά και τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο αρχηγός της ΝΔ δείχνει σταδιακά με τις κινήσεις τα αργά αλλά σταθερά βήματα που κάνει και προς τον κεντρώο χώρο καθώς ο τομέας της υγείας μετά την «καρατόμηση» της Κατερίνας Παπακώστα, απαρτίζεται από πολιτικούς που δεν προέρχονται από την παραδοσιακή βάση της ΝΔ. Τομεάρχης είναι ο Βασίλης Οικονόμου που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ και μπήκε στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά και αναπληρωτής ο Ιάσων Φωτήλας ο οποίος ήταν βουλευτής με το Ποτάμι.

Με τους «αναπληρωματικούς» στην εξεταστική

Εκτός από τον έμπειρο κοινοβουλευτικό Γιώργο Βλάχο, τα άλλα τέσσερα πρόσωπα που επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην εξεταστική επιτροπή έχουν ελάχιστη έως μηδενική εμπειρία από τέτοιους είδους συνεδριάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας τους Γιάννη Κεφαλογιάννη, Γιώργο Γεωργαντά, Νότη Μηταράκη και Χρήστο Μπουκώρο που είναι νέοι κοινοβουλευτικοί, θέλησε να δείξει και στην πράξη ότι δεν περιμένει να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από την στιγμή που η κυβέρνηση αρνήθηκε να συμπεριλάβει προς διερεύνηση και τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στα επικοινωνιακά τεχνάσματα που στήνει το Μαξίμου με μοναδικό στόχο την σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων και γι αυτό τον λόγω δεν θέλησε να μετέχουν οι πρώην υπουργοί υγείας, αλλά ούτε και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.