Μετά από διαρροές παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων»

Με τη συγκίνηση να είναι έκδηλη ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την παραίτηση του. Ο Νίκος Σακελλαρίου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων σχετικά με τις διαρροές ειδικά για το νόμο Κατρούγκαλου και τόνισε πως αυτές οι διαρροές δεν τον άφηναν όπως είπε να επιτελέσει τα καθήκοντά του.

Σε δηλώσεις που έκανε προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε εκτάκτως στο γραφείο του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του επικεφαλής του Ανωτατου Δικαστηρίου, ο Νίκος Σακελλαρίου ανακοίνωσε ότι πριν από λίγο υπέβαλλε την παραίτηση του στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Επικαλέστηκε την πρόσφατη διαρροή πληροφοριών από την διάσκεψη που αφορούσε την εκδίκαση της συνταγματικότητας των περικοπών στις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να διαφυλάξει το απόρρητο των διαδικασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Νίκος Σακελλαρίου έκανε λόγο για εξαθλίωση των συνταξιούχων και για νέες μειώσεις στις συντάξεις. «Φοβούμαστε πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων» είπε.

Χαρακτήρισε αδιανόητες τις διαρροές πρόσφατης απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον ασφαλιστικό νόμου Κατρούγκαλο, τις οποίες, όπως είπε, δεν μπορεί να ελέγξει.

Για το λόγο αυτό, είπε εμφανώς συγκινημένος, οδηγείται στην «επώδυνη απόφαση» της παραίτησης, λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούνιο, μετά από 42 χρόνια στο δικαστικό σώμα.

news.gr