70 χρόνια από την «Νάκμπα», ο αγώνας για την επιστροφή συνεχίζεται!

Πάνω από 59 νεκροί και 2700 τραυματίες -ανάμεσα τους και πολλά παιδιά – είναι ο απολογισμός της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, βάφοντας με αίμα τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014.

Φέτος, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την «Νάκμπα», δηλαδή την «Καταστροφή» για το λαό της Παλαιστίνης. Ήταν 15η Μαΐου του 1948 όταν ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Χιλιάδες  Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν, 415 παλαιστινιακές πόλεις και χωριά ισοπεδώθηκαν, και το 70% των Παλαιστινίων ξεριζώθηκε από τα πατρογονικά του, παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, το Ισραήλ δολοφονεί για ακόμα μια φορά δεκάδες  Παλαιστίνιους, προκειμένου να κάμψει την παλαιστινιακή αντίσταση, ενώ συνεχίζει με τις ΗΠΑ την πολιτική του ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, η παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στον «άξονα» με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο δεν αποτελεί «αμυντική» επιλογή. Είναι μια επιλογή που εμπλέκει τη χώρα μας στη δυναμική που προκαλεί αιματοχυσίες στη Μέση Ανατολή.

Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο ισραηλινό κράτος και τους μαχόμενους Παλαιστίνιους, «καταγράφοντας» δεκάδες νεκρούς της ισραηλινής κτηνωδίας, να καταγγείλει έμπρακτα το συντελούμενο έγκλημα  και να διακόψει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Σήμερα, 70 χρόνια μετά, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία του κράτους του Ισραήλ και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή.

Το μόνο που θέλουν οι Παλαιστίνιοι είναι να εξέλθουν από τη μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή…

 

Ένας είναι ο δρόμος:

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό Λαό!