Μέσα στην εβδομάδα αποφασίζονται οι Διοικητές στα Νοσοκομεία. 143 αιτήσεις στην 5η ΥΠΕ

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, συνεδριάζει η Επιτροπή Αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας και φυσικά του Νοσοκομείου Τρικάλων, αφού ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου η διαδικασία για την κατάθεση των αιτήσεων ενδιαφέροντος.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης που δημιουργήθηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έχει ως Πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο και άλλα τέσσερα πρόσωπα. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διορισμό των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων ώστε να μπορούν να αναλάβουν θέση ακόμη και τέλος Οκτωβρίου το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι τελικές επιλογές θα παρθούν από τον Υπουργό Υγείας, αφού το ποιοι θα είναι οι νέοι Διοικητές θεωρείται νευραλγικής σημασίας για την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο χώρο.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι τεράστιο και είναι χαρακτηριστικό ότι για τα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην οποία ανήκει και η περιοχή μας, για τις 11 κενές θέσεις διοικητών κατατέθηκαν συνολικά 143