Μερομήνια 2023-2024: Έρχεται βαρύς χειμώνας, πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Βαρύς και δύσκολος θα είναι ο φετινός χειμώνας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα μερομήνια – Ποιον μήνα θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Τα Μερομήνια «βλέπουν» φέτος έναν δύσκολο χειμώνα σε όλη τη Μεσόγειο και την Ελλάδα. Πολλές βροχές, τσουχτερό κρύο και χιόνια θα είναι τα χαρακτηριστικά των επόμενων μηνών. Βελτίωση αναμένεται από το τέλος Μαρτίου μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Με φθινοπωρινές θερμοκρασίες και φυσιολογικές αυξομειώσεις ξεκινά ο μήνας, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Από τα μέσα Οκτωβρίου και έπειτα θα υπάρξει απότομη αλλαγή του καιρού, ενώ προς τα τέλη θα υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές με σύννεφα αλλά και έντονη βροχή από τα βορειοδυτικά

Μερομήνια: Η πρόβλεψη για τον Νοέμβριο του 2023

Ο Νοέμβριος – σύμφωνα με τα Μερομήνια –  μπαίνει με απότομη αλλαγή και πολλές βροχές, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μερομήνια, από πλευράς θερμοκρασιών ο μήνας θα είναι ήπιος ενώ προς τα τέλη θα υπάρξει η πρώτη πτώση καθώς έρχεται ο χειμώνας.

Τι λένε τα Μερομήνια για τον Δεκέμβριο του 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές. Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Μερομήνια: Τι καιρό θα κάνει τον Ιανουάριο του 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι δυσκολίες – σύμφωνα με τα Μερομήνια – θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Μερομήνια: Η πρόβλεψη για τον Φεβρουάριο του 2023

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Τι λένε τα Μερομήνια για τον Μάρτιο του 2023

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Τα Μερομήνια για τον Απρίλιο του 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

parapolitika