Υλικά Συνταγής
- 450 γρ. μελιτζάνες μικρές με άσπρη σάρκα
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο σε σκόνη ή πάπρικα καπνιστή
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 80 γρ. φέτα πικάντικη, τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους και τις ψήνετε στο φούρνο 25′ -30’ περίπου. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Αδειάζετε τη σάρκα τους σ’ ένα μπολ.
-
Ρίχνετε το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε το μείγμα. Προσθέτετε στο μπολ το ταχίνι, τη φέτα, το χυμό του λεμονιού, το κύμινο και το μπούκοβο ή την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύοντας συνέχεια και πιέζοντας με πιρούνι όπου η σάρκα της μελιτζάνας δημιουργεί μεγάλα κομμάτια, έως ότου ομοιογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά και αποκτήσετε την υφή που επιθυμείτε.
-
Σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα σε μπολ, πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Αν σας αρέσει, ραντίζετε με λίγο λάδι.