Μεγάλη συγκέντρωση Τσίπρα στα Τρίκαλα (φωτό-βίντεο)

«Εμείς έχουμε ένα άλλο όραμα και ένα άλλο σχέδιο για να πάμε την χώρα και πάλι μπροστά. Θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ δυναμικό και συμμετοχικό. Θέλουμε να πάρουμε μαζί τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας. Θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη, προοπτική και ευημερία για όλους. Θέλουμε τον αγώνα για το αύριο της χώρας να τον δώσουμε μαζί».

Μ’ αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης και συσπείρωσης προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, άσχετα να ψήφισαν το κόμμα στις πρόσφατες εκλογές, σε ανοιχτή πολιτική ομιλία που έκανε το απόγευμα της Τρίτης στο Ξενοδοχείο «ArtGallery».

Όπως κατέγραψε το trikalaIN, ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως δεν «πιστεύαμε ούτε κι εμείς οι ίδιοι πως θα διαψευστούν τόσο νωρίς οι ελπίδες των πολιτών από τη νέα κυβέρνηση που επανιδρύει και πάλι το κομματικό κράτος, θέτοντας ως βασική της προτεραιότητα την προστασία των λίγων και πλουσίων και μάλιστα τόσο κραυγαλέα και τόσο ξεδιάντροπα. Εμείς το 2018 δώσαμε ως κυβέρνηση  το κοινωνικό μέρισμα σε 3,7 εκατ. Ελλήνων αξίας 780 εκ. ευρώ και σήμερα η ΝΔ δαπανά μόλις 175 εκ σε μόλις 250.000 δικαιούχους. Τους αφήσαμε πλεόνασμα 200 εκ. ευρώ και αντί να διαθέσουν το ποσό του κοινωνικού επιδόματος σε πιο πολλούς, αυτοί το διαθέτουν για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ των πλουσίων».

Από την δριμεία κριτική του Αλέξη Τσίπρα δεν ξέφυγαν οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, οι εργασιακές σχέσεις, η προστασία του πολίτη και τα εθνικά θέματα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο όνομα του Κώστα Πατέρα που επελέγη από τη ΝΔ ως διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τόσο ο Πατέρας, όσο και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Κοντολέων, αλλά και ο πρόσφατα παραιτηθείς Υφυπουργός Διαματάρης, είναι τα 3 άτομα που ξήλωσαν την ρητορική του ψεύδους και την κυβερνητική προπαγάνδα από μια κυβέρνηση της fake αριστείας, της αναξιοκρατικής πελατείας και της κομματικής δοσοληψίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου, βρέθηκαν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων η υποψήφια Βουλευτήςτου ΚΙΝ.ΑΛ Χρύσα Ντιντή και ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας, η παρουσία των οποίων έδωσε δικαιωματικά τροφή για πολυποίκιλα σχόλια, σχετικά με την ένταξη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας και καθισμένος στο πάνελ με τον Βουλευτή Τρικάλων Σάκη Παπαδόπουλο και τον συντονιστή της ΝΕ Σταύρο Νταούλα, απάντησε σε ερωτήματα του κοινού, μέσα από μια διαδικασία συμμετοχικού διαλόγου.