Μεγάλη επιτυχία σημείωση η ετήσια εκδήλωση του Ασκληπιού «Καλώς ανταμωθήκαμε…» (φωτό+βίντεο)

Την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση με τον τίτλο «Καλώς ανταμωθήκαμε…», διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχίαο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», την Κυριακή στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Στην εκδήλωση εκτός από το σύνολο των χορευτικών τμημάτων του «Ασκληπιού», συμμετείχε και το πολιτιστικό σωματείο «Χοροστάτες» Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια , από τους δύο συλλόγους, από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Ανατολική Ρωμυλία και τα νησιά. Με γερές ρίζες από το παρελθόν , ρυθμοί, μελωδίες, ήθη και έθιμα, ανέδειξαν τα στοιχεία που ενώνουν τις ιδιαίτερες παραδόσεις και τους πολιτισμούς, με την βαθιά και διαφορετική κουλτούρα.

Στην εκδήλωση ο «Ασκληπιός» τίμησε ένα δικό του παιδί, έναν από τους κορυφαίους χοροδιδασκάλους τον Απόστολο Σκρέκα, καθηγητή ΤΕΦΑΑ, για την ανεκτίμητη προσφορά του στον «ΑΣΚΛΗΠΙΟ» ως χοροδιδάσκαλος και χορευτής, από την ίδρυση του έως σήμερα, αλλά και για την μεγάλη του προσφορά στον λαϊκό μας πολιτισμό τον οποίο με συνέπεια και σεβασμό υπηρετεί. Είναι ιδρυτής του πολιτιστικού σωματείου «Χοροστάτες». Θεσσαλονίκης.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση προετοίμασαν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι: Ηλίας Ζαχαράκης, που είχε την διεύθυνση των χορευτικών τμημάτων, Σταύρος Σούλιος, Βανέσα Λαχάνου, Σταυρούλα Σούλιου και Κώστας Τζιμούρτος.

Συμμετείχε όλο το δυναμικό του «Ασκληπιού» , χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι με την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους, προετοιμάστηκαν κατάλληλα για την μεγάλη αυτή εκδήλωση – γιορτή της παράδοσης. Επίσης συμμετείχε και ο Πολιτιστικός σύλλογος Ζάρκου με ένα παιδικό τμήμα.

Την εκδήλωση κάλυψε ορχήστρα – η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής – με τους Χρυσόστομο Μητροπάνο τραγούδι , Χρήστο Κιτσόπουλο κλαρίνο, Μάριο Σαρακατσιάνο τραγούδι & λαούτο, Καλλιάρα Δήμητρα κανονάκι & τραγούδι, Στέφανο Γεωργίου βιολί, Νίκο Μούτσελο γκάιντα και Βασίλη Γαλάνη κρουστά.

Αρκετές ήταν οι Τρικαλινές επιχειρήσεις που στήριξαν με κάθε τρόπο την εκδήλωση του «Ασκληπιού», ως χορηγοί.