Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του «Ασκληπιού» «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ» (φωτό+ βίντεο)

Πολλοί Τρικαλινοί γέμισαν ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο, απολαμβάνοντας μια μουσικό-χορευτική πανδαισία.

Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινοβραδινή εντυπωσιακή λαογραφική εκδήλωση των χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού-Χορευτικού ομίλου Τρικάλων «ο Ασκληπιός», με τον γενικό τίτλο «Ας τραγουδήσω κι ας χαρώ», που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων.

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ξεκίνησε με χαιρετισμό και ευχαριστίες του Προέδρου του «Ασκληπιού» ενός συλλόγου που φέτος συμπληρώνει 35 χρόνια ζωής και πολιτιστικής προσφοράς στον τόπο, Γιάννη Σούλιου σε όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν το έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, ενώ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από την Δυτική Θεσσαλία, την Βοβούσα, την Ικαρία, την Αριδαία, την Ήπειρο, την Ανατολική Ρωμυλία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Γρεβενά, την Κύπρο, καθώς και λαϊκοί χοροί.

 

 

Συμμετείχαν το παιδικό, εφηβικό και τα τμήματα ενηλίκων του «Ασκληπιού», καθώς επίσης τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής, Πολιτιστικού ομίλου Πετρωτού «ο Άγιος Γεώργιος» ΚΑΙ ΤΟΥ Μορφωτικού Συλλόγου Ριζωματιάνων.

Την παρουσίαση του προγράμματος είχε ο εκπαιδευτικός-λαογράφος Στέφανος Μπαντόλας και την διεύθυνση των χορευτικών ο Ηλίας Ζαχαράκης με τους χοροδιδασκάλους Σταύρο Σούλιο, Χρήστο Σούλιο, Κώστα Τζιμούρτο και Μαρία Δριβάλα.

Όλα τα τραγούδια που ακουστήκαν, απέδωσαν θαυμάσια παραδοσιακή δημοτική και λαϊκή ορχήστρα, αποτελούμενες από γνωστούς τραγουδιστές και μουσικούς και όλοι όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν πραγματικά μια εντυπωσιακή και άψογη απ’ όλες τις απόψεις και με το κύρος του «Ασκληπιού»  μουσικό-χορευτική παράσταση.