Με βραβεύσεις μαθητών τιμήθηκε η παγκόσμια ημέρα Ρομά στα Τρίκαλα

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά (8 Απριλίου), την ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται ο πολιτισμός των Ρομά και εγείρεται η ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τίμησε με μια σεμνή και λιτή εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής στο Μουσείο Τσιτσάνη η Μ.Κ.Ο. Ένωση Γέφυρας Ρομά βραβεύοντας επιτυχόντες μαθητές Ρομά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης κ. Ανδρέα Μπαντή «Η Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά είναι μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα και την τιμούμε με βράβευση μαθητών θέλοντας να τους ενθαρρύνουμε να προχωρήσουν στην εκπαίδευση και παράλληλα να συμβάλουμε στην σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινοτήτων Ρομά. Είμαστε σε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και όλους τους φορείς που μας στηρίζουν με στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση των Ρομά και κατά του κοινωνικού τους αποκλεισμού».

Ακολούθησε η βράβευση μαθητών και μαθητριών με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών να τονίζουν στους χαιρετισμούς τους την ανάγκη ενίσχυσης της ισότιμης πρόσβασης των Ρομά σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά (εκπαίδευση, απασχόληση, υγεία, κοινωνική φροντίδα και στέγαση),την πρόληψη και καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.