Με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη ο Χρίστος Λιάπης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη, ο Χρίστος Λιάπης, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στο «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ» του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς.

Το «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ»,  στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του οποίου προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Ψυχίατρος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Χρίστος Λιάπης, επισκέφθηκε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Πρόεδρος  της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης μαζί με μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της Νεολαίας της ΝΔ.

«Η πρόληψη και η ενημέρωση μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο. Είναι στο χέρι όλων μας να συνδράμουμε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να τους αντιμετωπίζουμε σαν ασθενείς, γνωρίζοντας μέσα από τον αγώνα τους την δύναμη και τη θέληση για ζωή. Το έργο του Οργανισμού είναι μεγαλύτερο απ’ όσα τα λόγια μπορούν να περιγράψουν και είναι χρέος μας να τους συνδράμουμε είτε με την προσωπική μας προσπάθεια είτε με υλική προσφορά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ενώ ο Δρ. Λιάπης ανέφερε σχετικώς: «Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και τον αγώνα των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας και των οικογενειών τους, είχα την τιμή να συνοδεύσω τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, καλό φίλο και εξαίρετο νέο επιστήμονα με κοινωνικές ευαισθησίες και κοινωνικές πρωτοβουλίες αποτελεσματικής παρέμβασης, Παύλο Μαρινάκη, στο «ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ», του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι», στο οποίο προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως γιατρός. Με την Ελένη Τζαβάρα, που στη μνήμη της κόρης της, έδωσε ζωή σε αυτήν την αξιέπαινη και τόσο σημαντική για τους ογκολογικούς ασθενείς και τους συγγενείς τους πρωτοβουλία, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα για ποικίλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στον χώρο του Νοσοκομείου. Μια πρωτοβουλία που πρέπει να ενισχυθεί και να βρει και άλλους μιμητές τόσο εντός, όσο και εκτός των Νοσοκομείων μας.  Γιατί η σκληρή και συχνά άνιση μάχη που δίνουν οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας και οι οικογένειές τους με τον καρκίνο, μπορεί να στεφτεί από επιτυχία, μόνον μέσα από την ολόπλευρη εμπέδωση της πρόληψης, σε όλο το ιατρικό και κοινωνικό φάσμα της νόσου. Μέσα από την πρωτογενή πρόληψη, με την ενημέρωση και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσα από τη δευτερογενή πρόληψη, δηλαδή την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Και μέσα από την τριτογενή πρόληψη, που είναι συνυφασμένη με την ολιστική προσπάθεια για την αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξη των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας, καθώς και με την πρόληψη των υποτροπών και των επιπλοκών της νόσου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος της ψυχιατρικής και της ψυχοογκολογίας, διαδραματίζεται ολόπλευρα, μέσα από τη συνεργασία της επιστήμης με τους φορείς, ιδιαίτερα δε όταν πηγή έμπνευσης αποτελεί το σθένος και το πλεόνασμα ψυχής εκείνων που είτε νίκησαν τον καρκίνο είτε δεν λύγισαν μπροστά στην απώλεια των δικών τους ανθρώπων, μετατρέποντάς την σε δύναμη ελπίδας και κοινωνικής προσφοράς».