Με συνθήματα και πανό διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές της Φαρκαδόνας

aaaff1

«Ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δική μας φωνή» είπαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του γενικού λυκείου της Φαρκαδόνας και του επαγγελματικού λυκείου που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το «Νέο Λύκειο» και την «Τράπεζα Θεμάτων», εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή τους «στην παιδεία ως προνόμιο λίγων και εκλεκτών».«Με το νέο σύστημα παραμερίζεται η κριτική σκέψη του μαθητή» σημείωναν οι μαθητές και συμπλήρωναν αργότερα:

«Ο καθηγητής αδυνατεί να διαχειριστεί την ύλη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της τάξης ωθώντας έτσι τους μαθητές στα φροντιστήρια ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις εξετάσεις και επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς. Η μόρφωση που θα μας προσφέρεται θα είναι τυποποιημένη και δε θα αποβλέπει στην καλλιέργεια πολύπλευρης προσωπικότητας. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία, για να μην ζήσουμε μέσα στην εξαθλίωση, για να ανατρέψουμε αυτούς που με απότομο και βίαιο τρόπο μας γκρέμισαν τα όνειρα και μας κλέβουν το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια».

Οι μαθητές μέσω πορείας κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Φαρκαδόνας όπου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη.

Σημειωτέον ότι ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θ. Μεριβάκης δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία από τους μαθητές και άκουσε τα προβλήματά τους. Στην συνέχεια βγήκε στο δρόμο και ο ίδιος με τους μαθητές και δήλωσε ότι «είμαστε μαζί σας σε ότι έχετε αποφασίσει…από την μεριά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πιέσουμε τους αρμόδιους. Και συνέχισε…θέλω όλα τα σχολεία του Δήμου μας να είναι πρότυπα για όλη τη χώρα, όποια προβλήματα υπάρχουν θα λυθούν άμεσα και να είστε σίγουροι ότι φέτος δεν θα κρυώσει κανένας μαθητής εν ώρα μαθήματος, σας το εγγυώμαι».Στην συνάντηση το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Μπαγιώτης και ο πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΦΑ κ. Γιάννης Αναγνώστου.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=Xy7duzJlU4k

.