Με στόχο την εξασφάλιση έδρας στα Τρίκαλα κινούνται στο ΚΙΝ.ΑΛ με φόντο τις επόμενες εκλογές

Στις εκλογές του 2019 έδωσαν έναν άνισο αγώνα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την δυσκολία του εγχειρήματος να κερδηθεί έδρα στα Τρίκαλα, αφού ο «αέρας» και το κλίμα νίκης ήταν σαφώς υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, που τελικά έγινε και κυβέρνηση. Οι υποψήφιοι στις περασμένες εκλογές του Κινήματος Αλλαγής στα Τρίκαλα (αλφαβητικά) Φωτεινή Αναστασίου, Γιώργος Ηλιάδης, Σωτήρης Μπλέτσας, Χρύσα Ντιντή, Κων/νος Παπαευθυμίου και Κώστας Φαμίσης, έκαναν ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα, προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, παρά την προεκλογική επίσκεψη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά να «αβαντάρει» το κόμμα και τους υποψηφίους. Τελικά και το κόμμα κινήθηκε χαμηλά, εξασφαλίζοντας ποσοστό με μονοψήφιο νούμερο.

Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση το σκηνικό δεν θα είναι το ίδιο. Σ΄αυτό θα παίξει ρόλο και η όποια κυβερνητική φθορά από την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, αλλά κυρίως ο νέος εκλογικός νόμος που θα ισχύσει, που δίνει την δυνατότητα να βγάλει έδρα στα Τρίκαλα, ακόμα και το δεύτερο ή τρίτο κόμμα. Αυτό έχει κάνει τα στελέχη του τοπικού ΚΙΝ.ΑΛ να αισιοδοξούν και να στοχεύουν στην εξασφάλιση έδρας στα Τρίκαλα, με δεδομένη την πίστη ότι θα επιστρέψουν πίσω και πολλοί πρώην Πασόκοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι΄αυτό έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζονται άτυπα μεν αλλά ουσιαστικά δε για τον ολιγοήμερο προεκλογικό αγώνα, σε περίπτωση που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου αυτή την φορά δεν θα είναι η ίδια, κάποιοι από τους προ υπάρχοντες θα είναι εκτός και κάποιοι άλλοι θα μπούνε. Ο στόχος όμως που είναι η εξασφάλιση έδρας παραμένει σταθερός και δεν αλλάζει. Με λίγη προσπάθεια και φυσικά αρκετή …τύχη μπορεί να γίνει εφικτός!