Με Νέα Ελληνικά έκαναν πρεμιέρα οι φετινές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2022: Πρεμιέρα έκαναν σήμερα [2/6] οι Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΕΠΑΛ, όπου εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά

 

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα [2/6] οι Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΕΠΑΛ, όπου εξετάστηκαν στα Νέα Ελληνικά. Το Σάββατο [4/6] οι υποψήφιοι θα δώσουν το επόμενο μάθημα, που είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

 

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Νέων Ελληνικών panellinies-4

Οι αλλαγές των συντελεστών στις βάσεις – Πάνω από 68.000 οι εισακτέοι

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς την Παρασκευή 3 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ανωτάτων σχολών θα μπουν στη “μάχη” την εξασφάλισης της σχολής της αρεσκείας και προτίμησής τους.

Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξουν αρκετές διαφοροποιήσεις στη διαμόρφωση των βαθμολογιών. Πιο συγκεκριμένα κάνει πρεμιέρα το νέο εξεταστικό σύστημα, όπου οι αλλαγές που θα υπάρξουν θα αφορά  στη διαμόρφωση των συντελεστών που ορίζουν ετησίως την «εξίσωση» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) από τα πανεπιστήμια και τα τμήματά τους. 14-πανελλαδικες

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα «Νέα» οι Πανελλήνιες ξεκινούν με νέους εξεταστικούς όρους και συγκεκριμένα με αλλαγές στη διαμόρφωση πρόσθετων συντελεστών στα μαθήματα βαρύτητας ανά τμήμα από τα ίδια τα πανεπιστήμια και ένα Μηχανογραφικό που φέτος ίσως αποδειχθεί πιο σύνθετο από ποτέ.

Η πρεμιέρα των εξετάσεων θα γίνει με τα Νέα Ελληνικά για τα Επαγγελματικά Λύκεια και την Παρασκευή με τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία για τα Γενικά, ενώ το υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοίνωσε χθες μέσω στελεχών του, είναι πανέτοιμο για τη διαδικασία. Σημειώνεται ότι η προσπάθεια που γίνεται φέτος είναι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων νωρίτερα και συγκεκριμένα έως τις 10 Αυγούστου.

Στα Γενικά Λύκεια οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου και στα Επαγγελματικά στις 17 του μήνα. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από 18 έως 30 Ιουνίου και η διεξαγωγή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα γίνει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 28 του μήνα.