Χρ. Σιμορέλης: Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στα εξωτερικά θέματα

Μια εφ΄όλης συνέντευξη στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της TRT και στη δημοσιογράφο Άρτεμις Καλαμογιώργου, παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χρήστος Σιμορέλης, ο οποίος μίλησε για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, επικρίνοντας την Νέα Δημοκρατία που ζημιώνει τη χώρα όσο βρίσκεται στην κυβέρνηση. Έκανε λόγο για επικίνδυνη κυβέρνηση που εισπράτει από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ μόνο … τσάι και συμπόνια.

Για τον αγροτικό τομέα, με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού που αφορούσε χαλαζόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας, ο Χρήστος Σιμορέλης τόνισε ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και κάλεσε τον ΕΛΓΑ να τρέξει μαζί με τους αρμόδιους φορείς ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες. «Δυστυχώς μετά την ενεργειακή κρίση, θα έχουμε και διατροφική κρίση. Δυστυχώς οι αγρότες δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και χειρότερα ακόμα είναι οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αναγκάζονται να σφάζουν τα κοπάδια τους για να επιζήσουν. Αυτό θα φαινόμενο θα το πληρώσουμε μπροστά μας γιατί είναι δύσκολο κάποιος κτηνοτρόφος να ξανακάνει το κεφάλαιο αυτό» .

Για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση απέναντι στην Άγκυρα τόνισε: «Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια με την Τουρκία, το τελευταίο διάστημα έχουν κλιμακωθεί περισσότερο οι εντάσεις σε όλα τα επίπεδα, είτε στο Αιγαίο, είτε στα νησιά, είτε στον Έβρο. Είναι καταδικαστέες αυτές οι ενέργειες του Τουρκίας. Εκείνο που μας λυπεί όμως είναι η στάση που κρατάνε οι σύμμαχοι μας και οι ΗΠΑ και η Ενωμένη Ευρώπη. Δηλαδή τι εισπράττουμε από τους συμμάχους μας; Tσάι και συμπάθεια. Δηλαδή τι λένε; Βρείτε τα μεταξύ σας, το ίδιο μέτρο και ο θύτης και το θύμα. Εδώ πραγματικά έρχομαι να δώσω ευθύνες ειδικά για την εξωτερική πολιτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται στο τέλος ότι όταν είσαι τόσο δεδομένος, όταν είσαι το καλό παιδί, όταν τα δίνεις όλα, τελικά από ότι φαίνεται αντί να πέσει αυτή η ένταση αυξάνεται. Και από την άλλη πλευρά βλέπουμε οτι οι σύμμαχοι μας δεν μας ακούνε. Σημαίνει ούτε στις ΗΠΑ μπήκε καλά το ζήτημα, γιατί πραγματικά εγώ δεν θέλω να είμαι μίζερος, ειδικά όσον αφορά για την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στις ΗΠΑ, και ποιος δεν θα’ θελε ο πρωθυπουργός να μιλάει στο κογκρέσο, όμως στο τέλος της ημέρας κάνουμε μια σούμα και λέμε τι κερδίσαμε από αυτή την υπόθεση. Κερδίσαμε την υπόθεση με τα f-16; Δεν την κερδίσαμε. Ξέπεσε η ένταση στο Αιγαίο σχετικά με τους Τούρκους; Δεν έπεσε. Το μόνο που τελικά φέραμε με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να χρεωθεί η χώρα μας αυτό το δύσκολο καιρό, της ακρίβειας, 3,5 δις ευρώ με τα f-35. Δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό, ούτε τα κόμματα, ούτε το ΚΥΣΕΑ και ξαφνικά μας ήρθε αυτός ο μποναμάς. Είναι αδιανόητο να μαθαίνουμε από τρίτους, από τις ΗΠΑ και την Ενωμένη Ευρώπη για τα τεθωρακισμένα. Τελικά αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και στα εξωτερικά θέματα. Είναι αδιανόητο. Τελικά τι είναι; O Λουδοβίκος είναι ο κ. Μητσοτάκης; O βασιλιάς της χώρας; O μονάρχης που αποφασίζουμε και διατάζουμε για τέτοια ζητήματα;»

Για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας είπε: «Όλα αυτά έρχονται να δέσουν σετάκι με την ακρίβεια γιατί από την άλλη πλευρά αυτή η ένταση τον συμφέρει τον Τούρκο πρόεδρο ώστε να πουλάει πατριδοκαπηλία γιατί έχει πολλά προβλήματα και πολιτικά και οικονομικά, αλλά έχω την εντύπωση οτι αυτή την ένταση πάει να την εκμεταλλευτεί και η κυβέρνηση και με την ένταση που γίνεται στα πανεπιστήμια φοβάμαι οτι η κυβέρνηση πετάει την μπάλα στην εξέδρα. θέλει να φύγει αυτό το αδιέξοδο γιατί είναι κολλημένη στον τοίχο. Τα νοικοκυριά δεν αντέχουν πλέον, οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον. Είμαστε πρωταθλητές και στην ακρίβεια και στο ρεύμα» .

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πανέτοιμος για τη μάχη των εκλογών» πρόσθεσε ο Χρήστος Σιμορέλης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα οτι θα διενεργηθούν το πιθανότερο τον Σεπτέμβριο γιατί η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο. Παράλληλα υπογράμμισε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα και οτι θα υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Για τον ίδιο δε, ήταν σαφής οτι δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει τον αγώνα.