Με μεγάλη συμμετοχή ο ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος στα Τρίκαλα

 

_2_copy_copy_copy_copy

 

 

Με μεγάλη συμμέτοχη αθλητών πραγματοποιήθηκε ο 5ος ημιμαραθώνιος «Θανάσης Σταμόπουλος» στα Τρίκαλα. Τον ημιμαραθώνιο συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Στις 10 περίπου στην πλατεία Καλαμπάκας δόθηκε η εκκίνηση των αθλητών από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος τη χαρακτήρισε «μεγάλη διοργάνωση με ιδιαίτερη αξία για τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα», ενώ νωρίτερα στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Τέτοιες διοργανώσεις δίνουν δύναμη και πίστη για την προσπάθεια, που όλοι μας χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Κατά γενική ομολογία όλων των αθλητών, που έχουν και την εμπειρία ανάλογων διαδρομών,  η σημερινή διοργάνωση είναι από τους καλύτερους ημιμαραθωνίους μετά τον μαραθώνιο της Αθήνας ενώ αποτελεί και την καλύτερη διοργάνωση που έγινε φέτος στην Ελλάδα».

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε ακόμα τους περίπου 1.500 αθλητές που συμμετείχαν, τους χορηγούς, τους εθελοντές, τους διοργανωτές, το Δήμο Τρικκαίων και το Δήμο Καλαμπάκας, ενώ ανέφερε ότι ο ημιμαραθώνιος έχει αναβαθμιστεί αρκετά φέτος και για το λόγο αυτό έχει μπει στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων.

 

ημιμαραθώνιος Τρίκαλα - Καλαμπάκα

Τον ημιμαραθώνιο συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Φέτος ο ημιμαραθώνιος στον οποίο συμμετείχαν 200 αθλητές περισσότεροι από πέρυσι, είχε την ιδιαιτερότητα ότι διεξήχθη με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης όπως γίνεται σε όλους τους μεγάλους αγώνες παγκοσμίως. Η βασική όμως εξέλιξη είναι ότι από φέτος ο ημιμαραθώνιος έχει μετρηθεί επίσημα και από την παγκόσμια ομοσπονδία μαραθωνίων. Οι αθλητές τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οπού και έγιναν οι απονομές των αθλητών.

 

ημιμαραθώνιος Τρίκαλα - Καλαμπάκα

Τις απονομές έκαναν ο περιφεριάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Μιχαλάκης και Ευθύμης Ρεντζιάς, ενώ παρευρέθηκαν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

 

 

.