Με επιτυχία το 42ο  Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια

 

    Αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Τούρκικης  κατοχής της Κύπρου

    Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης-Γαρδικίου και Πύλης κ. κ. Χρυσοστόμου και   παρουσία κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης ο Υπουργός  Ψηφιακής  Διακυβέρνησης  κ. Δημητρίου Παπαστεργίου, Μακεδονίας Θράκης Υφυπουργός κ. Κων/νος Γκιουλέκας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Χρήστος Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νικόλαος Σακάς , ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλειος Κόκκαλης  και Αντιδημάρχων και δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πύλης.

Η εκδήλωση άρχισε με την τελετή του Αγιασμού από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης Δημήτριο Κατσαρό, ενώ την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων  Σαρακατσαναίων κ. Γρηγόριος Λέφας καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και τους επίσημους καλεσμένους , λέγοντας ότι το φετινό μας Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στην μαρτυρική Κύπρο μας, ο σκοπός είναι να τιμήσουμε τις θυσίες του Αδελφού  Κυπριακού λαού που εδώ και 50 χρόνια αγωνίζεται για την δικαίωσή του ούτως ώστε να τερματιστεί η βαρβαρότητα της συνεχιζόμενη κατοχής μεγάλου μέρους της Επικράτειας, μιας Χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Ανταμώνουμε κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε ζωντανή την μνήμη της καταγωγής  μας των ηθών και των εθίμων, Ανταμώνουμε για να συνυπάρξουμε με τα αδέλφια μας τους Σαρακατσάνους της Βουλγαρίας που κρατούν την Ελληνικότητά τους που δεν ξεχνούν.

Χαιρετισμό έκανε και ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας αναφέροντας τα εξής. Σαρακατσάνισσες  και Σαρακατσαναίοι, Υψηλοί προσκεκλημένοι Υπουργέ κ. Παπαστεργίου και Υφυπουργοί κ. Περιφερειάρχη  συνάδελφοι Δήμαρχοι, με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζω στο 42ο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων εδώ στα Περτουλιώτικα λιβάδια του Δήμου μας. Είναι συγκινητικό να βρισκόμαστε όλοι εδώ σε αυτό το Αντάμωμα, που φέρνει κοντά ανθρώπους από κάθε γωνιά της Χώρας και όχι μόνο.

Ας  διατηρήσουμε ζωντανές αυτέ τις αξίες ας τις μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές και ας ενδυναμώσουμε τους δεσμούς που μας ενώνουν. ο Δήμος Πύλης αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια και θα είναι πάντα αρωγός. Καλό καλοκαίρι να έχετε και υγεία.

Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων που ήλθαν από όλη την Ελλάδα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας.